Dominik Verbeščuk o čtyřech prohrách v řadě: Snažíme se na tyhle věci zapomenout

29.11.2023 / Natálie Poláčková

Dorostence čeká několik posledních zápasů, během nich by však museli vybojovat plný počet všech možných bodů, aby se dostali do TOP pětky týmů skupiny B Extraligy dorostu. To se jim ale nijak zvlášť nedaří. Nyní totiž mají na kontě čtyři prohry v řadě, což k postupu nijak nepomáhá. Tyto zápasy zhodnotil obránce Dominik Verbeščuk, který byl jediný, kdo se za poslední dvě utkání prosadil.

Nejprve prohra 1:7 s Vítkovicemi, o dva dny později s Pardubicemi 0:3. Další týden nastoupili dorostenci v Moravských Budějovicích proti Porubě, tam to také nevyšlo a prohráli 0:5. V sobotním zápase se Zlínem Dukla dlouho vedla, Berani srovnali dvě minuty před koncem poslední části a následně ovládli prodloužení. „Proti Vítkovicím se nám nevydařil vstup do zápasu, dostali jsem v první třetině čtyři góly. V Pardubicích jsem bohužel nehrál kvůli zranění. Hráči Poruby nás přebruslili. A se Zlínem jsme šli necelé tři minuty před koncem do oslabení, soupeř toho dokázal využít a následně vyhrát prodloužení,“ popisuje Dominik Verbeščuk poslední čtyři zápasy.

Mladý obránce prozradil také to, co potřebují jako tým do příštích zápasů zlepšit. „Musíme se vyvarovat zbytečných faulů a musíme být více disciplinovaný. Dále bychom měli zlepšit rychlost a přesnost nahrávek.“ Právě o faulech se zmiňovalo již několik hráčů v dřívějších ohlasech. Myslí si Verbeščuk, že se oproti minulým zápasům něco zlepšilo? „Po čtyřech prohrách se to těžko posuzuje. Každopádně na tréninkách se soustředíme jak na individuální, tak i na týmové výkony, abychom to přenesli do zápasů.“

„Je to určitě nepříjemný. Do konce základní části zbývá ještě pár zápasů a postup do nadstavby, který by nám zajistil play-off nemáme jistý. Ale i přesto se snažíme na tyhle věci zapomenout a podávat co nejlepší výkon, říká Dominik Verbeščuk o čtyřech prohrách v řadě a další části Extraligy dorostu. Byly podle #6 prohrané zápasy spíše velkou kvalitou gólmanů či chybami celého celku? „Prohrané zápasy byly spíše naší vinou. Tímto nechci podcenit gólmany soupeře, ale jsme v koncovce nedůrazní. Věřím, že do dalších zápasů se polepšíme a začneme se prosazovat.“ Jeden z členů jihlavského dorostu zmínil také skvělé výkony gólmana Ondřeje Štěbetáka. „Osobně si myslím, že Štěbi patří k nejlepším brankářům Extraligy dorostu. A díky jeho kvalitě nám dokáže velmi pomoct.