Přijela celá rodina, proti sobě jsme ještě nehráli, prozradil po zápase proti bratrovi Adam Beran

04.01.2024 / Daniel Lhotský

Za normálních okolností by se jednalo o klasický ligový zápas. Před zápasem byl mezi Duklou a Slavií poměrně velký bodový rozdíl, mezi kluby navíc nepanuje žádná dlouhodobá rivalita. Speciální nádech mu však dodal souboj dvou Beranů. Na straně hostů totiž působí v rámci z hostování z extraligového Kladna Matěj Beran, jedničkou v brance Dukly je pak o něco mladší Adam Beran, který nakonec slavil zisk tří bodů za výhru 5:3. „Přijelo se na nás podívat deset lidí z Plzně, téměř celá rodina. Řešili jsme to hodně, protože spolu už jsme hráli, ale proti sobě ještě ne. Tohle pro nás byla premiéra,“ říkal po zápase brankář Dukly Adam Beran.

„Měli jsme špatný vstup do zápasu, kdy jsme hned v prvních dvou přesilovkách dostali dva góly. Slavii to hrozně nakoplo a sebevědomí bylo na její straně, my jsme to ale dokázali ustát. Potom jsme dali první gól ve druhé třetině a v té třetí se nám povedl famózní obrat. Klukům klobouk za to, jak dokázali zápas otočit,“ shrnul Adam Beran průběh zápasu.

Dukla už potřetí v řadě nezvládla ideálně úvod zápasu a rychle inkasovala. Podle Adama Berana však tým úvod zápasu nepodcenil. „Trenéři nás na špatné úvody upozorňovali, tentokrát se to však podle mě blbě sešlo v úvodu. Byla to spíš souhra náhod, určitě jsme nic nepodcenili. Slavii se podařilo sehrát dobře první dvě přesilovky, potom už se jim tolik nedařilo,“ popsal svůj pohled na celou situaci.

Během prvních dvou třetin měla o něco více ze hry Slavia. Ve třetí třetině se ale hra zcela otočila a Jihlava hned čtyřikrát slavila gól. „Určitě nám pomohly ve třetí třetině dva rychlé góly. Na začátku třetiny jsme měli obrovský tlak do brány, musíme tak hrát pořád, jedině tak budeme dávat góly,“ věří Adam Beran.

Hlavním příběhem zápasu však nebyl obrat Dukly, nýbrž souboj dvou bratrů Beranů. Ke drobnému popichování došlo už před zápasem. „Něco mezi námi proběhlo. Už před zápasem jsme si asi třikrát volali, i dnes jsme spolu dvakrát mluvili. Přijelo se na nás podívat deset lidí z Plzně, téměř celá rodina. Řešili jsme to hodně, protože spolu už jsme hráli, ale proti sobě ještě ne. Tohle pro nás byla premiéra,“ prozradil Adam Beran po konci utkání.

Rodinné vztahy však nic neměnily na faktu, že oba hráči bojovali na sto procent. „Říkali jsme si před zápasem, že oba budeme hrát naplno. Nemůžeme se ohlížet na to, že jsme bráchové. Oba musíme odevzdat stoprocentní výkon a vybojovat pro náš tým body. Nemůžeme se šetřit navzájem. Oba týmy jsou v pozici, kdy potřebují každý bod. Nebudu ho šetřit jen proto, že je to brácha, spíše naopak,“ dodal.

Adam Beran po zápase proti Slavii Praha

Autor: Daniel Lhotský

Sestřih 34. kola: Dukla - Slavia 5:3

Autor: Hokejka.TV