Junioři Adam Rauš a Šimon Báťa dostanou šanci v A-týmu proti rezervě Pardubic

08.01.2024 / Daniel Lhotský

Šanci v A-týmu Dukly pravidelně dostávají i hráči juniorského výběru jako odměnu za dobrou práci mezi juniory. Možnost ukázat se mezi dospělými dostanou v zápase proti Pardubicím B útočníci Adam Rauš a Šimon Báťa, který si vůbec poprvé zahraje Chance ligu, navíc v dresu, který oblékal již od nejmladších kategorií. „Zatímco Adam už pár zápasů mezi muži odehrál, pro Šimona půjde o první start v profesionální soutěži. Věřím, že si oba do budoucna vybojují stálé místo v A-týmu,“ vkládá naděje do obou hráčů jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Celkově se tak počet hráčů, kteří v letošní sezoně nastoupili za A-tým i juniory v dresu Dukly, rozšíří už na šest. Ve více než polovině zápasů nastoupil obránce Marek Chvátal, který se mezi juniory objevuje už jen zřídka, a to v rámci výjimky pro hráče ročníku 2003. Do kategorie over-age hráčů se řadí také Adam Rauš, který nahlédne v pondělí do dospělého týmu posedmé v této sezoně.

Do třech zápasů A-týmu Dukly zasáhl během aktuálně probíhajícího ročníku Chance ligy i Jonáš Jungwirth, který od příštího roku bude už věkově spadat mezi dospělé. Po konci základní části DHL Extraligy juniorů, která rozhodla o setrvání Dukly i pro další ročník soutěže, se pravidelně mezi muži objevují tahouni juniorů v základní části Ilarion Kuprijanov a Maxim Burkov.

Během prosince dostávali pravidelně prostor junioři Kuprijanov s Burkovem, oba patřili mezi juniory k nejproduktivnějším v celé soutěži. Foto: Barbora Stránská

Vůbec poprvé si mezi dospělými zahraje Šimon Báťa, pro něhož je možnost nastoupit za seniorský tým Dukly splněný sen. „Trenéři mi to oznámili po vyhraném zápase s Vítkovicemi, takže nálada byla ještě o to lepší. Zahrát si za A-tým svého mateřského klubu byl vždycky můj sen, takže jsem moc rád, že mi Dukla dá šanci si ho splnit,“ podělil se o své dojmy před zápasem.

Pro Duklu půjde v pondělí o důležitý zápas. Rezerva Pardubic sice bezprostředně neohrožuje Jihlavu v tabulce, případná výhra by ji však mohla výrazně přiblížit. Porážka by navíc Dukle mohla výrazně zkomplikovat možnost posunout se tabulkou vzhůru. Báťa se však této výzvy nebojí. „Od zápasu s rezervou Pardubic nemám žádná zvláštní očekávání. Půjdu si ho užít a doufám, že to bude premiéra vítězná,“ věří.

Šimon Báťa vůbec poprvé ve své kariéře naskočí do zápasu mezi dospělými. V dosavadním průběhu juniorské extraligy posbíral patnáct bodů za čtyři góly a jedenáct asistencí. Foto: Markéta Křížová