Obránce Lukáš Číhal si odbude premiéru v A-týmu Dukly

22.01.2024 / Tomáš Lysý

Proces zapojování odchovanců do A-týmu Dukly pokračuje. Během probíhající sezony odehraje mistrovský zápas za seniorský tým Jihlavy také Lukáš Číhal, pilíř obranných řad juniorů. O své nominaci se dozvěděl v průběhu víkendu. „Moje pocity asi nejdou popsat. Zvedl jsem mobil a u telefonu byl pan trenér Ujčík, který mi řekl, že jdu hrát s Áčkem. Byl jsem štěstím bez sebe. Vždycky jsem si přál hrát za Áčko Dukly a to se mi teď splnilo. Moc všem děkuji,“ říká nejproduktivnější obránce juniorského týmu.

Lukáš Číhal patří poslední dvě sezony k lídrům juniorů. V uplynulé sezoně pomohl jihlavským mládežníkům k nejlepšímu umístění v historii – čtvrtému místu. Na něm se podílel 25 body v 57 zápasech a obdivuhodné je zejména to, že měl více branek než asistencí, 15+10, což je na obránce vynikající počin. Byl spolu s Adamem Jiříčkem nejlepším střelcem DHL extraligy juniorů. Letos ze svého bodového tempa neubral, aktuálně má 22 bodů (6+16) ve 42 zápasech.

V právě probíhající sezoně je Lukáš Číhal již sedmým hráčem juniorského týmu Dukly, který nastoupí do zápasu za A-tým (spolu s ním hrají nebo hráli za Duklu i Šimon Báťa, Maxim Burkov, Marek Chvátal, Ilarion Kuprijanov, Adam Rauš a Matěj Vovsík). Pokud budeme brát klubové odchovance nebo hokejisty, kteří strávili mládežnická léta právě v Jihlavě, nastoupilo za Duklu v probíhající sezoně již 15 těchto hráčů (Lukáš Anděl, Šimon Báťa, Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Lukáš Číhal, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Ondřej Chaloupek, Marek Chvátal, Jonáš Jungwirth, Filip Maláč, Lukáš Mareš, Matouš Menšík, Adam Rauš a Matěj Vovsík), z nichž je hned 12 odchovanců.

Obránce juniorského týmu Dukly a klubový odchovanec Lukáš Číhal. Foto: Ronald Hansel / juniorský hokej