Hráči ročníku 2011 postoupili do finále turnaje DTS

28.03.2024 / Jaroslav Wollmann

Parádní úspěch mladých dukláků ročníku nar. 2011 v podobě postupu na závěrečný turnaj DTS (Dlouhobobá turnajová soutěž) mezi čtyři nejlepší, jen podtrhuje skvělý a úspěšný hokejový rok v Jihlavě. Turnaj, který můžeme nazvat jako neoficiální mistrovství republiky této kategorie, neboť se této celoroční soutěže účastnily nejlepší celky z republiky, je vyvrcholením a odměnou za výbornou práci kluků v celé sezoně.

Velké finále čtyř nejlepších týmů se koná v pátek 29. března na zimním stadionu v Telči a hráči Dukly Jihlava se na něm postupně utkají s Libercem, Slavií Praha a výběrem Rytířů z Telče.

„Tato soutěž je nesmírně kvalitní měření sil s těmi nejlepšími. Každý rok se jí v obou kategoriích starších žáků pravidelně účastníme a vždy naše mužstva hrají významnou roli a jsme mezi nejlepšími. Postup do finále a boj o první místo v takto velké a silné konkurenci považuji za obrovský úspěch a vyvrcholení celé sezony. Mám upřímnou radost za kluky, pro které je toto odměna za práci v tréninku, přístup a vlastně celou sezonu a maximálně si toto zaslouží. Vždy se snažíme utvářet z kluků dobrý kolektiv a tato partička je toho také důkazem. Je radost takové kluky trénovat. Zároveň to je výsledek dobré a pečlivé práce všech mládežnických trenérů v Dukle Jihlava, kteří se od mala na jejich rozvoji podíleli...", uvedl s úsměvem trenér Martin Pykal.

Rozdělení do skupin

Skupina A - Mladá Boleslav, Liberec, Pilsen Wolves, Chomutov, Hvězda Praha.
Skupina B - Plzeň, Litvínov, Slavia Praha, Kladno, Karlovy Vary.
Skupina C - České Budějovice, Rytíři z Telče, Pardubice, Sparta Praha, Hradec Králové.
Skupina D - Dukla Jihlava, Třinec, Kometa Brno, Zlín, Vítkovice.

Po sehrání jednotlivých utkání ve skupinách následovala fáze skupinového play-off, která rozhodla o vítězích jednotlivých skupin. Ti se pak probojovali na tento závěrečný turnaj a ten určí konečné pořadí nejlepších čtyř.

Ve velice těžké základní skupině nabité zvučnými týmy z extraligy dokázali mladí dukláci odehrát spoustu parádních a vyrovnaných utkání a ukázali v nich skvělou partu, příkladné nasazení a charakter. Svou skupinu nakonec vyhráli společně s brněnskou Kometou a jen vinou horšího skóre v ní obsadili druhé místo.

Konečná tabulka základní skupiny D

Pořadí   Tým          Z   V   R   P   Skóre   Body  
1.       Kometa      12   6   5   1   28:14     17
2.       Jihlava     12   7   3   2   30:22     17
3.       Třinec      12   6   1   5   24:24     13
4.       Zlín        12   3   2   7   24:32      8
5.       Vítkovice   12   1   3   8   19:33      5

„Všechna utkání probíhala ve vysokém tempu a většina končila těsnými výsledky. Kluci však předváděli místy neskutečné výkony, obrovské nasazení a i když se mnohdy zápas nevyvíjel podle představ, dokázali ho překlopit na naší stranu. Konečné pořadí ve skupině jen ukazuje, že jsme na dobré cestě a kluci mají velký potenciál, který věřím i do budoucna budou naplňovat. Moc jim to přeji...", řekl trenér Martin Pykal.

Do skupinového play-off postupovaly pouze čtyři týmy a semifinálové dvojice utvořili Kometa Brno a Zlín, druhou pak Dukla Jihlava a Třinec. Ve svém semifinálovém zápase hráči Dukly deklasovali soupeře z Třince 11:2 !!!, a protože v druhé dvojici byl úspěšnější Zlín, finále skupiny a boj o postup na závěrečný turnaj čtyř nejlepších tak svedly celky Jihlavy a Zlína.

Semifinále skupiny D

Kometa – Zlín 6:8
Jihlava – Třinec 11:2

„Utkání jako to dnes se silným Třincem se každému trenérovi musí hodnotit dobře. To, co kluci předvedli v tomto zápase, nejde nazvat jinak než paráda. Působím u mládeže již přes 20 let, ale tento kolektivní výkon patřil k těm nejlepším, co jsem ve své trenérské kariéře zažil. Myslím, že dnes by kluci porazili i Boston Bruins...", zhodnotil zápas Martin Pykal.

Ve finálovém utkání pak mladíci Dukly přehráli Zlín 8:3 a zaslouženě tak postoupili na závěrečný finálový turnaj.

Finále skupiny D

Jihlava – Zlín 8:3

„Dnešní zápas se nevyvíjel úplně podle našich představ a dlouho jsme se nemohli rozjet. Ve chvíli, kdy jsme prohrávali, se ale ukázala síla tohoto mužstva. Postupným zlepšením jsme se nejprve dokázali vrátit do zápasu a od chvíle, kdy jsme vyrovnali, už jsem viděl na klukách, že postup do finále si vzít nenechají. Závěr už jsme si užívali a zasloužená radost z postupu potěšila hráče, rodiče i nás trenéry...", uvedl Martin Pykal.

Sestava Dukly Jihlava

Brankáři: Matěj Hromas, Veronika Koldová.
Obránci: Štěpán Duben, Eliáš Matějka, Maxim Zápotočný, Max Rezek, Filip Štefl, Matyáš Bečka, Adam Rásocha, Jakub Pešl.
Útočníci: Samuel Fink, Patrik Fink, Vít Martinec, Jan Mareš, Mikuláš Kliment, Matsvej Krukouski, Stanislav Horký, Tobiáš Kalců, Šimon Lukáš, Lukáš Adamec, Martin Kunc.