Duklu v další sezoně posílí Vrhel s Půčkem, dva brankáři přichází na zkoušku

01.05.2024 / Daniel Lhotský

Dukla po oznámeném příchodu Edgarse Kuldy vítá řadu dalších perspektivních posil. Společně s lotyšským střelcem Duklu v nové sezoně posílí útok Dukly Stanislav Vrhel z Kolína a Roman Půček, který minulou sezonu cestoval mezi týmy Vítkovic a Vsetína. Dukla zároveň přivítá dva nové gólmany, oba však zatím pouze na zkoušku. O smlouvu budou během léta bojovat Filip Krasanovský, který minulou sezonu odchytal v nejvyšší polské soutěži v dresu Krakova, a mladý brankář Dominik Frgál z juniorky Olomouce, který bude případně k dispozici i juniorskému týmu Jihlavy. Jak jsme již informovali v lednu, stabilní součástí kádru se od nové sezony stane také obránce Jan Strejček, který již v průběhu minulé sezony podepsal s Duklou smlouvu. Vítejte, přejeme hodně štěstí v červenožlutém dresu!

Stanislav Vrhel

Stanislav Vrhel téměř celou svou dosavadní kariéru strávil na severu Čech. Hokejově vyrůstal v týmu Chomutova, kde už v juniorském věku poprvé nahlédl do Chance ligy, po sestupu Pirátů do krajské ligy dostal šanci v kádru Sokolova. Výrazně o sobě dal vědět během sezony 2022/23, kdy nasbíral celkem 23 bodů. O rok později se přestěhoval do Kolína, kde vybojoval 19 bodů za 11 gólů a 8 asistencí. Ve svých 21 letech má zároveň velký potenciál zlepšovat se do budoucna.

„Někdy ke konci základní části mi agent řekl, že by byla možnost hrát příští sezonu za Duklu. Dost mě to potěšilo, protože přesně takové angažmá jsem si přál. Dukla je tradiční klub s velkou historií a je to tým, co chce každý rok dosahovat na přední příčky, i s vidinou postupu, což mě lákalo nejvíce. Hrát za takový tým, jako je Dukla, co je sebevědomý a chce vyhrávat. Jsem moc rád, že jsme se velice rychle domluvili a dost se na tuhle výzvu těším,“ potěšil mladého útočníka přestup do Dukly.

„Chci se zase posouvat ke svému cíli, být každý trénink a zápas lepší a hlavně být platný pro tým, ať už směrem dopředu, tak i dozadu. Pomáhat týmu jak už vstřeleným gólem, tak i vybojovaným pukem. Hlavní cíl je pro mě play-off, to je prostě to hlavní, za čím mířím. A v něm pak udělat co nejlepší výsledek,“ vnímá jako hlavní motivaci do další sezony.

Stanislav Vrhel (uprostřed) již měl možnost vyzkoušet si led v Pelhřimově, během první azylové sezony v dresu Sokolova a v té druhé potom za Kolín pravidelně nastupoval v zápasech proti Dukle. Foto: Barbora Stránská

Roman Půček

Také pro Romana Půčka není Chance liga novým prostředním. Odchovanec Vsetína už nahlédl celkem do šesti sezon, v drtivé většině případů v dresu mateřského Vsetína, pouze během covidového ročníku 2019/20 sáhl po změně a jako člen organizace Liberce dostal prostor v tehdy prvoligových Benátkách nad Jizerou. V juniorském věku se navíc dostal i do prestižní kanadské CHL a několikrát také do mládežnických reprezentací. Poslední dvě sezony však byly pro Půčka poměrně hektické, sice pravidelně nastupoval za extraligové Vítkovice, v nejvyšší soutěži si nevybojoval stálé místo a pravidelně dojížděl zpět do Vsetína. Zatím nejlepší sezona mez dospělými pro něj byla sezona 2021/22, kdy v dresu Vsetína včetně play-off vybojoval úctyhodných 31 bodů.

„Pro Duklu jsem se rozhodl, protože jsem cítil velký zájem. Zavolal mi pan trenér a řekl mi, jakou roli bych měl mít. Po posledních dvou sezonách, kdy jsem byl vlastně ve dvou týmech, jsem si uvědomil, že takhle to dál nejde. Zvažoval jsem i jiné týmy, ale Dukla mi dávala největší smysl. Chci hlavně co nejvíc hrát a věřím, že prostor dostanu. Samozřejmě je to jen na mě, ale udělám pro to maximum,“ komentoval Půček svůj přestup do Jihlavy.


Roman Půček již několikrát nastoupil do zápasu proti svým budoucím spoluhráčům, v minulé sezoně nastoupil do všech tří zápasů čtvrtfinále a během mistrovské sezony Dukly dostal šanci v prvních třech zápasech finále. Foto: hc-vsetin.cz

Filip Krasanovský a Dominik Frgál

Krasanovský strávil svá mládežnická léta v Plzni, v dospělých kategoriích však chytal zatím jen v zahraničí. Poprvé mezi dospělé nahlédl v poměrně exotické hokejové destinaci, v dresu čínského Tsen Tou Jilin chytal druhou nejvyšší ruskou ligu. Po delším působení v druhé nejvyšší slovenské soutěži loni nahlédl mezi elitu v Polsku v dresu Krakova. Dominik Frgál patří mezi odchovance Warriors Brno, svou dorosteneckou a juniorskou kategorii však spojil s mládeží Olomouce. I přes velmi slušná čísla v základní části i skupině o udržení nedokázal zabránit sestupu Mory z extraligy juniorů, letos si však stále bude moci zachytat v Jihlavě nejen mezi dospělými, ale i v juniorce. Oba brankáři ovšem zatím nemají nic jisté, oba jsou v letní přípravě na try-out a o své místo v kádru Dukly budou muset ještě bojovat.

Aktuální podoba kádru pro letní přípravu před sezonou 2024/25

Brankáři: Adam Beran, Filip Krasanovský (Try-out), Dominik Frgál (JUN, try-out)
Obránci: Vlastimil Bilčík, Lukáš Číhal, Filip Dundáček, Marek Chvátal, Michael Koštoval, Patriks Ozols, Jan Strejček, Matěj Vovsík
Útočníci: Šimon Báťa, Maxim Burkov, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Jonáš Jungwirth, Edgars Kulda, Ilarion Kuprijanov, Radek Pořízek, Roman Půček, Marcel Štefančík, Radim Toman, Stanislav Vrhel