První týden byl na zapracování, i přesto pro hráče náročný, hodnotil úvod letní přípravy Karel Nekvasil

03.05.2024 / Daniel Lhotský

Na přelomu dubna a května se A-týmu Dukly naplno rozjela suchá fáze letní přípravy před sezonou 2024/25. Začátek již tradičně patřil vstupním testům a představení průběhu letní přípravy, která je oproti předchozím rokům lehce upravená. Hráči pod dohledem trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila budou během úvodní fáze letní přípravy pracovat především na zlepšování fyzické kondice a síly. „Tento týden byl zaměřený tak, aby si kluci průběh přípravy mohli osahat. Zařadili jsme nové cviky v posilovně, nějaké hry, během prvního týdne jsme stihli i vstupní testy. Dnes jsme měli i první delší běh, postupem času budeme přípravu upravovat. První týden byl hlavně na zapracování, ale i tak byl pro kluky náročný,“ představil průběh prvního týdne přípravy asistent trenéra Karel Nekvasil.

Po postupu do semifinále Dukle tentokrát nezbývalo tolik času na odpočinek před letní přípravou, přibližně jen tři týdny. Asistent trenéra Dukly volný čas vyplnil krátkou dovolenou na jihu Čech a prací na vlastní chalupě. „Měli jsme zhruba tři týdny volna, z toho jsem pět dní strávil na Lipně. Pak jsem dostal virózu, která mi část volna sebrala. Začali jsme taky dělat takové ty základy na chalupě, co je potřeba během jara. Uteklo mi to hrozně rychle, potom už na nic prostor nebyl.“

Tento týden v pondělí se tým sešel k prvnímu společnému tréninku, pouze tři hráči zatím nebyli trenérům Dukly k dispozici a připravují se individuálně. „Individuálně se nám připravují Tomáš Čachotský, Edgars Kulda a Patriks Ozols. Čagy to tak má každý rok. Ozols nás poprosil o individuální přípravu kvůli škole, tu už delší dobu nenavštěvoval a hrozil mu vyhazov, tak aby se tam během dvou měsíců ukázal. Kuldovi se narodilo dítě, tudíž je teď s rodinou v Lotyšsku a taky se připravuje individuálně, jinak máme pohromadě celý tým,“ popisoval Nekvasil aktuální situaci v týmu.

Jak již bylo řečeno, první týdny letní přípravy tradičně patří cvičením zaměřeným na fyzickou kondici, letos však došlo i k drobné změně. Už během první fáze přípravy totiž hráči několikrát vyjedou na led malé haly. „Během prvního týdne v červnu. První tři týdny v červnu bychom měli každý týden být dvakrát na ledě, čeká nás celkem šest tréninkových jednotek na ledu, jinak tu první fázi odjedeme na suchu,“ vysvětloval Nekvasil.

Celá letní příprava vyvrcholí během srpna, kdy se všechny celky sejdou k přípravným zápasům. Dukla již má několik zápasů naplánovaných, stále však hledá soupeře v nejvyšší soutěži. „Už máme nějaké zápasy domluvené, stále hledáme zápas s extraligovým týmem, což není úplně jednoduché, jelikož extraligové týmy mají své plány už dost plné. Stále sháníme, teď jich máme zhruba sedm, ale ještě bychom jeden nebo dva chtěli a chtěli bychom hlavně extraligový tým,“ přeje si asistent trenéra A-týmu.

Zatímco klubová sezona 2023/24 již skončila, ta reprezentační stále pokračuje. Už příští pátek začne ostře sledované domácí mistrovství světa, kam se chystá vyrazit i Karel Nekvasil. „Teď jsme tu zrovna řešili, že každý dostaneme jeden lístek na jeden hrací den. Ještě přesně nevím, jaký den to bude, pokud budu mít zrovna volno, tak bych na jeden den na mistrovství vyrazil. Jinak budu turnaj sledovat v televizi,“ dodal Nekvasil.

Karel Nekvasil hovoří o začátku letní přípravy

Autor: Daniel Lhotský