Jihlavské školky dostaly možnost využít bruslení zdarma

14.06.2024 / Daniel Lhotský, Natálie Poláčková

HC Dukla Jihlava - mládež z.s. nabídla jihlavským školkám možnost kurzu bruslení v období od května do června, a to zcela zdarma. Vzhledem k volné kapacitě ledové plochy v dopoledních hodinách se mládežnický spolek rozhodl využít k nabídce bruslení pro nejmenší a předškolní děti pod vedením zkušených trenérů jihlavské Dukly. Mládežnická orgaizace Dukly zajistila led a odborné vedení trenérů, v rámci spolupráce se Službami města Jihlavy s.r.o a Dopravním podnikem Jihlava byla nabídnuta i doprava autobusem od školky až na zimní stadion a zpět. Opět zdarma, jako podpora sportování těch nejmenších dětí. Za to patří těmto společnostem velký dík.

„Oslovili jsme ředitelky a ředitele jihlavských školek, kterým jsme nabídli tyto kompletní služby včetně zapůjčení bruslí i kompletní asistenci během oblékání a obouvání, opět vše zdarma. Trošku nás mrzelo, že se tato nabídka nesetkala s větším zájmem školek, přitom nešlo o žádný nábor dětí do hokeje a krasobruslení, ale o podporu a vedení dětí ke sportu jako takovému,“ hodnotí zpětně bruslení pro nejmenší trenér mládeže Josef Kolda

Jedinou školkou, která nakonec využila možnosti bruslení zdarma, byla Mateřská školka Bosch na Dolech, kde došlo k domluvě přímo s paní ředitelkou Vendulou Boučkovou, která sama měla o bruslení velký zájem. Nabídka však zaujala i ostatní pedagogy, učitelky celkově jsou na této školce zapálené do sportování a během bruslení se k dětem přidaly přímo na ledě. Učitelky využily jak možnost bruslení pod vedením trenérů HC Dukla Jihlava, tak dopravy. Bruslení se uskutečnilo vždy ve čtvrtek (23.5. 30.6 a 6.6) od 9:00 do 10:00.

„Myslím si, že si to děti užily. Vzhledem k tomu, že vše probíhalo formou her, tak za tři hodiny udělali velký pokrok v pohybu na ledě. Já jim děkuji za super přístup. Děkuji i Službám města Jihlavy a Dopravnímu podniku za pomoc při dopravě dětí, ocenil Josef Kolda výpomoc městských organizací při pořádání akce.

Foto: Dukla Jihlava - mládež