Kategorie U15 absolvovala soustředění na Kalichu

05.06.2024 / Jaroslav Wollmann

Od 31. května do 2. června absolvovali hráči Dukly kategorie U15 soustředění na Kalichu nedaleko Kamenice nad Lipou. Záměrem soustředění bylo stmelení kolektivu, rozvinutí týmového ducha, podpoření kreativity a hravosti kluků. Hráči byli na začátku soustředění rozděleni do týmů, ve kterých celé soustředění soutěžili.

První den soustředění si hráči vymýšleli týmové motto a stanovili si týmové cíle, které budou chtít v sezoně naplnit. Následovaly týmové soutěže. Po večeři následovala týmová hra v hádání, pantomima. Volný program věnovali kluci především sportovním hrám.

V sobotu před snídaní hráči absolvovali týmové hry zaměřené na spolupráci a na vzájemnou komunikaci. Po snídani následovala týmová přednášku na téma, co je důvěra a proč je důležitá. Poté následovaly týmové hry v nedalekém lese. Po obědě si hráči společně stanovili týmová pravidla, která budou v sezoně dodržovat. Následoval turnaj v basketbalu a fotbalu. Závěr sobotního dne kluci absolvovali přednášku zaměřenou na týmové role a týmový obraz.

Nedělní den začal stanovováním si týmových pravidel, kterých se chtějí v sezoně držet. Následovaly týmové hry a turnaje v míčových hrách. Po obědě kluci absolvovali zhodnocení celého soutěžního klání a zhodnocení celého soustředění.

Hráči během soustředění pracovali soudržně a chovali se podle zásad, které jsme jim zdůrazňovali. Věřím, že zážitky a znalosti získané na této akci v sezoně patřičně zúročíme, zhodnotil soustředění hlavní trenér Adam Vylíčil.