Tým si jako celek zaslouží pochvalu, říká Miloš Obůrka

před 2 dny / Jaroslav Wollmann

Jako hlavní trenér vedl v sezoně 2023/24 mladší žáky C. V průběhu ročníku pod jeho vedením nastoupilo do minimálně jednoho zápasu třicet pět hráčů, z toho šest byli gólmani. Miloš Obůrka se v rozhovoru vrací k uplynulé sezoně, ale řeč přišla i na nový ročník 2024/25.

Jak byste zhodnotil uplynulou sezonu?
Uplynulá sezona byla pro tým MŽC velkou zkušeností. Mám velkou radost, že jsme byli schopni vzhledem k dostatku dětí postavit třetí tým mladších žáků jako jedni z mála v republice. Za tým nastoupilo celkem 35 hráčů ročníku 2012 a 2013. Hráči dostali možnost pravidelně nastupovat v zápasech a celkově se podařilo zvýšit jejich vytížení na ledě.

V úvodu sezony jsme bojovali s nedostatkem zkušeností hráčů s hrou na plnohodnotné ledové ploše. Minulá sezona se jestě odehrála ve formě minihokeje na ½ ledové plochy. S postupujícím časem jsme se stali rovnocennými soupeři pro ostatní týmy a byli jsme schopni potrápit týmy ze středu tabulky.

Byl nějaký hráč či hráči kteří vás svým výkonem potěšili či naopak zklamali?
Tým jako celek si zaslouží velkou pochvalu, hodnotit hráče jednotlivě v tomto věku není na místě. Důležité je jejich zapojení, snaha a aktivní přístup a ten v rámci sezony převažoval.

Ze kterého zápasu či zápasů jste měl největší radost či naopak jste byl velice zklamán?
Mám radost z každého zápasu, kdy z hráčů cítíte nasazení a týmového ducha. A většina takových jich byla.

Celou sezonu jste hráli proti stejným týmům bez nějaké nadstavby. Je to pro Vás takto lepší?
Výkonnostní rozdělení by po určité části sezony asi bylo vhodné. Musíme se ale vždy poprat s pravidly, tak jak jsou nastavena.

Je v dané kategorie nějaký hráč, o kterém se už teď dá říci, že má talent a mohl by to dotáhnout daleko?
Cílem je spíše probudit trvalý zájem o sport. Doufám, že někteří u sportu vydrží a budeme o nich slyšet i v dospělosti ať v souvislosti s hokejem nebo s jinými sporty.

Pro hráče je jistě důležité i studium, stalo se, že by někdo nehrál kvůli studijním výsledkům nebo se k výsledkům na základní škole nepřidává taková váha?
S tímto případem jsme se nesetkali. Se školou spolupracujeme mnoho let. Případné problémy řešíme trojstranně: škola – rodiče – trenér.

Jak probíhá letní příprava v žákovských kategoriích a podle jakého klíče se hráči řadí, za jakou třídu budou hrát?
Letní připrava v letošní sezoně probíhá kombinací tréninků na ledě a mimo led takzvaně „na suchu“. Pro tréninky mimo led využíváme tělocvičnu a hřiště ZŠ Seifertova, hokejbalové hřiště a zázemí zimního stadionu. V letní přípravě trénují hráči dle ročníku narození. K rozdělení na týmy dojde až na konci srpna před startem soutěží.

Kolik hráčů se zařadí do přípravy a kde všude budete trénovat?
V přípravě mladších žáků – ročníky 2013 a 2014 je zapojeno 48 hráčů. Já zůstávám u kategorie mladších žáků B jako asistent hlavního trenéra.

Děkuji za rozhovor