Další Lotyš v Dukle! Ze Žiliny přichází obránce Jansons

28.07.2024 / Daniel Lhotský

Dukla již na začátku letní přípravy avizovala, že během léta bude aktivně hledat ještě jednu posilu do obrany. Tu se nyní podařilo získat, ze slovenské druhé nejvyšší soutěže přichází Eduards Hugo Jansons. Dukla tak bude do následující sezony vstupovat hned se třemi Lotyši v sestavě. Již dříve oznámená posila Edgars Kulda už je také součástí Dukly, v souvislosti s jeho přestupem se ještě během týdne řešily poslední detaily.

„Edgars, jehož příchod jsme avizovali již dříve, se nyní připojil k týmu, potřebovali jsme dotáhnout některé úkony pro jeho působení v Dukle,“ objasnil situaci ohledně přestupu Kuldy jednatel klubu Bedřich Ščerban.

K Ozolsovi a Kuldovi se v pondělí přidá do tréninku také Eduards Hugo Jansons. I on v minulosti prošel řadou lotyšských klubů, včetně Dynama Riga, které tehdy hrálo ruskou KHL, šanci však dostal pouze ve dvou zápasech. Výrazně více prostoru dostal v VHL, druhé nejvyšší ruské soutěži. Několikrát nahlédl také do lotyšské reprezentace, se kterou si zahrál například i v top divizi mistrovství světa juniorů.

V sezoně 2021/22 poprvé pracovně nahlédl také do střední Evropy, ve které hraje dodnes. Krátce se ukázal také v Maxa lize, právě během sezony 2021/22 dostal šanci v 9 zápasech v dresu Havířova. Minulý ročník Jansons odehrál v druhé nejvyšší slovenské soutěži v dresu Žiliny, se kterou oslavil ligový titul a návrat do Tipos extraligy. Během sezony se ve 43 zápasech základní části blýskl 36 body. Plusové body mu může přinést také fakt, že hraje na pravou stranu.

„Avizovali jsme, že chceme přivést ještě jednoho obránce. A to se nyní povedlo. Uvažovali jsme, aby nový hráč nebyl úplně sám v novém prostředí, proto jsme se ve scoutingu orientovali na Slovensko a Lotyšsko. Teď budou v Dukle působit tři Lotyši, takže je to pro ně a jejich rodiny dobré. Smlouva je podepsaná na 1+1,“ komentoval Bedřich Ščerban nejnovější posilu do obrany.

Eduards Hugo Jansons při podpisu smlouvy.

Edgars Kulda při podpisu smlouvy.




×
Odehrané v 14:00 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha