1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

Juniorům stačil jediný gól k první výhře letní přípravy

31.07.2024 / Daniel Lhotský

Junioři Dukly vzhledem k probíhajícím stavebním pracím na zimním stadionu museli první přípravné utkání před novou sezonou DHL Extraligy juniorů sehrát v Pelhřimově, kde se postavili týmu Českých Budějovic. Úvod zápasu vyšel Dukle skvěle, už ve 3. minutě poslal tým do vedení Matěj Vildomec. I přes herní převahu po většinu utkání a trestné střílení v posledních deseti vteřinách se už svěřenci trenéra Broše znovu neprosadili, přesto mohli nakonec slavit výhru fotbalovým rozdílem 1:0.
31.07.2024 16:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Málek – Vildomec, Podroužek, Tomica, Löffler, Pražák, Jeletz – Kuprijanov, Burkov, Kupčo, Fiala, Peš, Váňa, Nosek, Niederhafner, Chlubna
1

Banes Motor České Budějovice

Schacherl – Gřegořek, Blažek, Prušák, Matějka, Lukáš, Jaroš – Lukeš, Šimon, Sochor, Snepsts, Berzins, Skute, Vardas, Puhans, Lev, Muška, Přibyl, Trefil
0
Branky a nahrávky: 3. Vildomec (Kuprijanov). Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Oba týmy vstoupily do zápasu poměrně aktivně, drobnou herní převahu přesto měla v úvodu Dukla. Za svou aktivitu byla brzo odměněná, už ve 3. minutě se brankář Schacherl natahoval po první ráně Dukly, kterou sice dokázal vyrazit, ale puk nezachytil. Toho využil Matěj Vildomec, který se k vyraženému puku dostal jako první a lehkým nadzvednutím puku překonal ležícího gólmana. Dukla s průběhem třetiny zvyšovala aktivitu, dalšího gólu už se ale nedočkala.

Vysokou aktivitu směrem dopředu si Jihlava přenesla i do druhé třetiny. Dukla hned dvakrát šla v první polovině třetiny do přesilovky, kde si vypracovala velké šance. V té druhé po pěkné kombinaci pálil z kruhu Burkov, jeho šanci ovšem dokázal hostující gólman zlikvidovat. Zřejmě největší šance Motoru přišla během první přesilové hry hostů ve druhé třetině, kde se ve skrumáži snažili dotlačit puk za brankovou čáru za každou cenu, ovšem neúspěšně.

Během třetí třetiny už hra začala postupně ztrácet plynulost a hokej se změnil ve velký boj. České Budějovice se začaly více dostávat do šancí a hned v úvodu dostaly přesilovou hru, jenže největší šance letěla těsně vedle Málkovy branky. Tři minuty před koncem mohli hosté z přečíslení 2 na 1 dokonce vyrovnat, hostující Lukeš mířil přesně k bližší tyči, domácí brankář se ovšem stihl včas přesunout a zlikvidovat šanci Motoru. Více šancí už si hosté nevybojovali, naopak Dukla třináct vteřin před koncem zápasu jela trestné střílení. Pešovi ovšem nevyšel pokus mezi betony Schacherla. Dukla tak v prvním přípravném zápase nakonec slavila výhru 1:0.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava