Junioři slaví postup do extraligy

18.03.2006 / Jakub Mezlík

Jihlavská juniorka se rozloučila s 1. ligou povedeným domácím zápasem proti Prostějovu. Vzhledem k tomu, že první místo už měla Dukla jisté, hokejisté přistupovali k tomuto duelu spíše exhibičně, přesto však bezpečně vyhráli. Bezprostředně po utkání vypukly na ledě postupové oslavy. Hráči děkovali hrstce věrných fanoušků, vozili se na rolbě, stříkali šampaňské a nechyběl ani vítězný doutník. „Sezona byla dobrá, kluci k tomu celý rok přistupovali výborně, bojovali jsme a úspěch je tady," raduje se Filip Hrbatý, který jako kapitán dovedl jihlavský tým k postupu do juniorské extraligy.

První rok v barvách Dukly odehrál Michal Blanár, který kromě juniorky nastopil i v několika zápasech za A-tým, kde však nedostal příliš mnoho příležitostí. Přesto uplynulou sezonu hodnotí kladně: „Rok tady byl opravdu dobrý a rád bych tady příští sezonu zůstal. Ale záleží na tom, jestli bude o mě zájem ze strany vedení klubu.“ V podobném duchu mluví i Jan Dušátko, který v Dukle strávil rovněž první rok, protože sem byl poslán na hostování z pražské Sparty: „Uvidíme jak to dopadne, ale každopádně bych v Jihlavě chtěl zůstat.“

S úspěšnou letošní sezonou jsou spokojeni všichni hráči juniorky, přesto to mnohdy nebylo úplně jednoduché. „Hodně velké obavy jsme měli, když jsme se o první místo tahali s Třebíčí, ale naštěstí to vyšlo,“ říká spokojený Filip Hrbatý. Jako kapitán se skvěle popasoval s velice těžkou úlohu. „Díkybohu,“ ulevil si. „Jsem rád, že jsem to zvládl.“ Tváře všech hráčů zářili radostí. „Sezona byla velmi krásná, plná zážitků. A já jsem se nebál nikdy, já jsem tomu věřil od začátku až do konce,“ prozrazuje Michal Blanár

Juniorce teď nastává krásné období, čas oslav. „Určitě to pořádně oslavíme,“ slibuje neproduktivnější jihlavský hráč Jan Hrbatý. Jeho bratr Filip přidává: To radši ani nechci vědět, bude to velký! Se svým typickým humorem popsal oslavy Michal Blanár: „Dáme si nealkoholický pivo, nealkoholický šampaňský a půjdeme domů.“ Právě Blanár oslavil v den posledního zápasu své dvacáté narozeniny, jeho oslavy budou tedy o to větší.

Jedna sezona je minulostí, po krátké přestávce na regeneraci a odpočinek se však naplno rozběhne letní příprava na tu nadcházející, extraligovou. A jaké je přání? „Hrát v extralize co nejlépe a udržet se,“ trefně vyjádřil cíl Filip Hrbatý. Nezbývá tedy než popřát jihlavským mladíkům hodně štěstí v jejich dalším snažení.