Jihlavu čeká dopoledne plné sportu, Dukla představí dresy a tým na novou sezonu

27.08.2024 / Daniel Lhotský

Dvě tradiční události v Jihlavě letos spojí síly. V neděli 1. září od 9 hodin bude ve venkovním areálu Vodního ráje probíhat Jihlavská sportovní neděle, kde si budou moci malí i velcí sportovci vyzkoušet řadu tradičních i méně známých sportů. Od 11:30 pak na akci naváže Fans day Dukly, kde klub pokřtí dresy na další ročník Maxa ligy a představí hráče, kteří budou bojovat v červenožlutém dresu. Na závěr akce si každý bude moci odnést fotku nebo podpis. Vstup na celou akci je zdarma.

Na Jihlavské sportovní neděli si můžete vyzkoušet přes dvacet různých sportů napříč mládežnickými organizacemi v Jihlavě. Svůj stánek budou mít tradiční sporty jako jsou hokej, fotbal nebo atletika, představí se ale i méně rozšířené sporty, například orientační běh nebo v posledních letech v Jihlavě velmi úspěšný americký fotbal. Kompletní přehled všech zapojených organizací naleznete na plakátu na konci tohoto článku.

Malí i velcí sportovci si budou moci u každého stánku daný sport vyzkoušet, rodiče zároveň mohou přímo od členů klubů získat informace o fungování kroužků a možnosti zapojení do sportovního oddílu. Na místě bude také detailně představen projekt Corrency, díky němuž mohou děti do 15 let získat příspěvek 1000 Kč na sportovní aktivity.

V 11:30 pak začne Fans day Dukly Jihlava. Na úvod bude představen nový dres a kompletní tým pro sezonu 2024/25. Kmotrem letošního dresu je bývalý útočník Dukly Oldřich Bakus. Od 12:00 zhruba do 13:00 poté proběhne autogramiáda týmu, kde si budete moci pořídit fotku nebo podpis. K dispozici bude i plakát pro sezonu 2024/25, na místě si jej budete moci zakoupit za 50 Kč.




×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava