Udělali jsme nějaké chyby, ale jinak jsme soupeře k ničemu nepustili, říká Stanislav Vrhel

28.08.2024 / Tomáš Lysý

Další vysoké vítězství. Dukla zatím v přípravě šlape – co se výsledků týče – velmi dobře. Ze sedmi přípravných zápasů jich vyhrála šest a nastřílela soupeřům celkem 37 branek, ve třech utkáních se gólový přísun Jihlavy zastavil dokonce na 7 brankách. Stejně tomu bylo i proti Táboru. Červenožlutí navázali na výhru z ledu soupeře 5:2 a v Pelhřimově zvítězili 7:2. „Snažili jsme se udržet koncentraci po celý zápas. Trenéři nám k tomu prostě pořád něco říkali a zvládli jsme to celkem dobře,“ hovoří Stanislav Vrhel k průběhu zápasu, jelikož ve 31. minutě zvyšoval jihlavský útočný nováček již na 6:1.

Šlo o jeho druhou branku v utkání, poprvé se odchovanec chomutovského hokeje prosadil již v 9. minutě a navýšil jihlavské vedení na 2:0. „Při první brance jsme si s Ozim hezky vyměnili puk a já vystřelil mezi nohy,“ popisuje souhru se spoluhráčem Patriksem Ozolsem. Ve druhém případě byl úspěšným asistentem klubový odchovanec Jonáš Jungwirth. „Jumba mi to dal před branku, nějak jsem to tam ťuknul a brankáři to znovu prošlo mezi nohy,“ ohlíží se za dvěma brankami.

Hned o 24 hodin později čeká Duklu další zápas, tentokrát proti Chomutovu. Jedná se o staronového účastníka 1. ligy, který se vzpamatoval z finančních problémů a znovu si zahraje profesionální hokej. A také jde o mateřský tým Stanislava Vrhela. „Neznám tam už tolik kluků, jako když jsem tam hrával. Na zápas se těším, bude to něčím zajímavé, ale žádné hecování asi nebude,“ povídá s úsměvem nováček v jihlavské sestavě, který si tak v přípravě zopakuje režim play off, tzn. dva zápasy ve dvou dnech. „Je to těžší, ještě když se hraje takhle večer. K tomu rozbruslení a navíc toho moc nenaspíte a já nemůžu po zápasu tolik spát. Ale je to naše práce,“ uzavírá profesionálním tónem stále teprve jednadvacetiletý forvard.

Stanislav Vrhel po vítězství nad Táborem 7:2

Autor videa: Daniel Lhotský




×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava