7:1
(1:1, 4:0, 2:0)

Také dorostenci utrpěli na úvod sezony v Brně vysokou porážku

před 2 dny / Berenika Ducháčková

Jihlavští hokejisté začali zápas na ledě Komety dobře a ve 12. minutě šli do vedení trefou obránce Miroslava Dubna, který přišel z Havlíčkova Brodu. Jenže poté poslali sudí Duklu do tří a dvě sekundy před koncem dvojnásobného oslabení Kometa srovnala. Druhá část již patřila Brnu, které se trefilo čtyřikrát a do kabiny se šlo za stavu 5:1 pro domácí. Ve třetí části padly do jihlavské sítě ještě dvě branky a Kometa zvítězila 7:1. Šanci na nápravu debaklu budou mít jihlavští dorostenci již v sobotu od 15:15 doma proti Porubě.
Foto: Vít Godla / HC Kometa Brno
06.09.2024 14:30, Extraliga dorostu - 1. kolo

HC Kometa Brno

Javorek – Bína, Beroun, Zuščák, Panasenko, Hoďovský, Krämer – Kerbler (C), V. Kubín (A), Šichtař – Kukleta, Daněk (A), Prchal – Halaš, Hartl, Kumstát
7

HC Dukla Jihlava

Bican – Zmrhal (C), Malena, Duben, Kopecký, Pešl, Tramba (A), Frantl – Spaskin, Lédl, Kouba (A) – Hrodek, Klíma, Lukáš (A) – Havlena, Novák, P. Kubín – Pospíšil
1
Branky a nahrávky: 15. Šichtař (V. Kubín, Hartl), 24. Halaš (Hartl, Hoďovský), 34. Kukleta (Panasenko, Halaš), 36. Bína (Kerbler, Beroun), 38. Kukleta (Daněk, Prchal), 55. Daněk (Prchal, Kukleta), 60. Hartl (Halaš, Javorek) – 12. Duben (Klíma, Malena). Rozhodčí: Karpíšek – Holub, Smetková. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 67. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: 0:1, 7:1.

Průběh utkání

Úvodní dvacetiminutovku gólově otevřel obránce Jihlavy Miroslav Duben, po krasné souhře vymetl víko brněnské branky. Kometě se ale díky využité přesilovce pět na tři povedlo poměrně rychle zareagovat, po křižném pasu Vojtěcha Kubína se prosadil Oliver Šichtář a vyrovnal tak na 1:1. Brno se po zbytek periody dostávalo ještě do mnoha šancí, ty si ale pohlídal brankář Jihlavy Bican.

Druhé dějství už bylo jednoznačně pod taktovkou Komety. Ve 23. minutě se při vlastním oslabení se prosadil Richard Halaš, který procedil kotouč pod betony gólmana Jihlavy. Třetí branku Brna slavil Jiří Kukleta, který po souhře s Halašem uklidil kotouč mezi tři tyče. Další pokus o navýšení skóre patřil Tadeáši Berounovi, který orazítkoval tyč jihlavské svatyně, vzápětí ale kotouč do sítě dopravil Richard Bína. V závěru druhé třetiny pak gólový účet upravil ještě Jiří Kukleta a Kometa tak do závěrečné dvacetiminutovky vstupovala za stavu 5:1.

Do závěrečné třetiny nastoupily oba celky velmi dobře a hrály vyrovnaný hokej. Jihlavě se podařilo na chvíli zamknout Kometu v jejím obranném pásmu, domácí se ale ze sevření Dukly vymanili. Na levém kruhu vybojoval kotouč Jaroslav Prchal a poslal jej do mezikruží na osamoceného Šimona Daňka, který zamířil přesně do sítě Jihlavy. V poslední minutě pak v signalizované výhodě naposledy navýšil skóre Michal Hartl, který v samostatném úniku překonal Bicana. Dorostenci tak v prvním kole extraligy zdolali Jihlavu 7:1.

Ohlasy trenérů

David Pazourek (HC Kometa Brno): Měli jsme nervóznější začátek. Ceníme si toho, že nás to nepoložilo a nějakým způsobem jsme si potom došli pro výsledek 7:1. Musím pochválit kluky za přístup. Vydrželi jsme celých šedesát minut fungovat ve správném módu. Doufám, že na to budeme navazovat.

Marian Morava (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme vstoupili velice solidně, z naší strany byla první třetina dobrá, dostali jsme se do vedení. Pak jsme dostali gól po zbytečném faulu. Hráče jsme upozorňovali, že má Kometa výborné přesilovky. Do druhé třetiny jsme nastoupili s přesilovkou, věděli jsme, že zápas můžeme zlomit. Ale nedůraz, nekomunikace... A dostali jsme gól. Od té doby jsme odstartovali Kometu. Ta ve druhé třetině zápas otočila a dostala do svých rukou. Před třetí třetinou jsme si něco řekli, myslím si, že z naší strany vůbec nevypadala zle. Ale Kometa zaslouženě vyhrála a my pořád máme na čem pracovat.

×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava