Moc bych si přál vysokou produktivitu i v sezoně, říkal po konci přípravných zápasů Viktor Ujčík

před 2 dny / Daniel Lhotský

Letní přípravné zápasy jsou u konce. Dukla pro letošní srpen a září naplánovala hned 10 utkání, z nichž 8 vyhrála. Poslední výhru si připsala proti netradičnímu soupeři s Maďarska, se kterým Dukla sehrála vyrovnaný duel. „Myslím si, že to bylo kvalitní utkání a Budapešť nás opravdu prověřila. Měli šikovné hráče, co se týče bruslení i hry na puku, měli i parádní přesilovky. Pro nás určitě zápas měl přínos. Mohli jsme si zkusit věci, které bychom mohli hrát během sezony,“ hodnotil průběh utkání s Budapeští hlavní trenér Dukly Viktor Ujčík.

Letní přípravu doprovázela řada pozitiv, jen dvě porážky a hned několik vysokých výher. Řada z nich ovšem byla s papírovými outsidery. „Samozřejmě jsme spokojení, když vyhrajeme nějaký zápas, ale musíme brát v potaz i kvalitu některých soupeřů. Nechci snižovat jejich kvalitu, ale někteří byli z nižší soutěže, hráli jsme i s nováčkem. Jsme za to rádi, ale víme, že je před námi spousta práce v sezoně,“ upozorňoval hlavní trenér Dukly.

Dukla v několika zápasech dokázala výrazně gólově odskočit soupeři, proti Budapešti ovšem zvítězila o jedinou branku. Návrat k vysoké produktivitě v úvodu ligy si přejí nejen hráči, ale i hlavní trenér týmu. „Moc bych si to přál. Hokej je daleko jednodušší, když se dávají góly, i naše diváky to víc baví. Ale dnes to bylo takové, že zápas skončil o gól, ale myslím si, že to mělo skončit minimálně o dva nebo tři,“ vrátil se Ujčík k zápasu s Budapeští.

„Měli jsme nějaké šance v závěru a tím, že jsme je nedokázali proměnit, jsme soupeři dávali do poslední vteřiny naději, že se zápasem může něco udělat. Pomohli jsme mu i hloupým faulem na prostředku, ke kterému jsme si také něco řekli. Věřím tomu, že tohle nás v sezoně nebude trápit, taková nedisciplinovanost v závěru zápasu. Lepší produktivita by byla parádní,“ pokračoval Ujčík v ohlédnutí za zápasem.

Duklu nyní čeká přibližně týdenní volno před začátkem Maxa ligy, do níž vstoupí v sobotu 14. září na ledě Přerova. Do té doby hráče čeká ještě krátký odpočinek a od pondělí poslední přípravy před začátkem sezony. „Máme ještě více než týden do startu soutěže, takže klukům dáme poslední volno. Od pondělí si chceme projet systém, abychom si ho zase oživili, byli dobře nachystaní na sobotu a začali sezonu dobře,“ nastínil hlavní trenér Dukly program pro následující dny.

Viktor Ujčík o zápasu proti Budapešti a o letní přípravě

Autor videa: Daniel Lhotský




×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava