3:2
(0:1, 2:1, 1:0)

Junioři otočili vývoj utkání s Boleslaví a berou další tři body!

včera / Vít Trubička

V dalším domácím duelu nastoupili junioři Dukly proti mladoboleslavským bruslařům. Středočeský celek byl o poznání aktivnější, a také díky tomu strhl v první třetině vedení na svou stranu. Až v té druhé dokázal vyrovnat Šimon Báťa. Na jeho trefu ale hosté rychle našli odpověď, proto později znovu srovnal Denis Jeletz. V závěrečné třetině Dukla, i díky výkonům Filipa Sigmunda v brance přečkala dlouhý nápor soupeře, načež v čase 57:46 definitivně rozhodl Ondřej Chvátal po souhře s Kuprijanovem a Jihlavští doma udrželi všechny body.
včera 12:00, DHL Extraliga juniorů - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vildomec, Jeletz, Vovsík, Löffler, Pražák, Číhal, Mrtka – Jáchym Jungwirth, Kuprijanov (C), Burkov – Peš (A), Kudrna, Chlubna – Váňa (A), Niederhafner, Nosek – Kupčo, Báťa, Chvátal
3

BK Mladá Boleslav

Hora – Křivánek, A. Vlasák (A), Hrouda, Doležel, Průšek, Sypecký (C) – Frešer, Hurt, Kurka, Beran, Dobner, Šachl, Maxin, Fink, Král, Vítek, M. Vlasák (A), Teplý, Kučera
2
Branky a nahrávky: 31. Báťa (Burkov, Vovsík), 36. Jeletz (Chvátal), 58. Chvátal (Kuprijanov, Vildomec) – 15. J. Průšek (Maxin, Hurt), 33. J. Kučera (Maxin, Fink). Rozhodčí: Zeliska, Svobodová – Kotlík, Teršíp. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Už samotný úvod utkání ukázal, kdo bude na ledě mít větší převahu. Jihlavě sice vyšel vstup v podobě rychlých výpadů v prvních dvou minutách, pak ale převzala herní otěže hostující Mladá Boleslav. Gólman Filip Sigmund měl tedy poměrně velké množství práce, se kterým se ovšem dokázal vesměs vypořádat.

Zlom přišel až v patnácté minutě, kdy měli hosté početní výhodu. Odraženou střelu od betonů Sigmunda totiž převzal Jáchym Průšek a nekompromisně jej poslal přesně mezi tři tyče jihlavské klece. Dukla se následně aktivně snažila o vyrovnání, leč to v úvodní dvacetiminutovce nevyšlo a do kabin tak odcházela s těsnou ztrátou.

Druhá třetina byla zprvu úplně zrcadlová oproti předešlé. Nejprve se dařilo Středočechům, nicméně Jihlavští se brzy dostávali do hry více a více, v čemž jim pomohly i dvě dvojnásobné přesilovky. A právě v té druhé, byť už měl soupeř na ledě čtyři hráče, dokázali vyrovnat. Šimon Báťa si najel od levého mantinelu blíže na střed, odkud přesně zacílil.

Radost Dukly ale nevydržela příliš dlouho. Už o dvě minuty později dopravil Jan Kučera odražený kotouč zleva do poměrně velkého odkrytého prostoru jihlavské branky a hosté byli znovu ve vedení. Bruslaři pak sice byli aktivnější, avšak v 36. minutě chybovali v rozehrávce. Toho naplno využil Denis Jeletz, čímž byla Dukla zpátky ve hře. Stav 2:2 pak už vydržel do závěrečné sirény druhého dějství.

Ve třetí periodě měla Mladá Boleslav znovu více ze hry, v čemž jí pomohla i rychlá početní výhoda. Právě přesilovky dále hrály důležitou roli, protože chvilku nato jí měla Jihlava a boleslavský gólman Hora byl zasypán množstvím střel, především od Lukáše Číhala. Hra se posléze vyrovnala, slibné příležitosti byly ve velkém k vidění na obou stranách.

Dukla ale měla více štěstí. V čase 57:46 totiž Kuprijanov našel přihrávkou před brankoviště volného Ondřeje Chvátala, jehož dorážka definitivně strhla vedení na stranu Jihlavských. Náskok si už domácí tým ohlídal, i přestože to Mladoboleslavští zkoušeli v posledních dvaceti vteřinách, bez brankáře. I v druhém domácím klání v řadě tak dokázali junioři Dukly zvítězit.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): „Za tento zápas si kluci v kabině zaslouží kredit. Předchozí zápas jsme odehráli hodně blízko naším herním představám, co se týče nasazení a herního vypětí. Díky svým zkušenostem vím, že je toto těžké zopakovat dvakrát po sobě. Byli jsme odhodlaní na Boleslav, u níž jsme věděli, že kvůli dvěma úvodním prohrám budou velmi nepříjemným soupeřem, který udělá maximum pro zlomení této série. Také minimálně dvě třetiny zápasu měla víc ze hry. My jsme ale udrželi ten základ, o který se chceme opřít, co se týče nasazení a obětavosti. Také tam ale z naší strany bylo spoustu nepřesností. Před závěrečnou třetinou jsem klukům říkal, že skóre 2:2 je daleko milosrdnější než obraz hry a pokud se nezlepšíme, tak nemáme šanci na bodový úspěch. Pak prostě rozhodla jedna akce před koncem. Také jsme šli tomu naproti, i herní obraz se trochu srovnal a bylo to jen o tom, kdo ten gól dá.“

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): „Jednalo se o bojovné utkání se spoustou nepřesností na obou stranách. Domácí byli v závěru šťastnější, díky čemuž dokázali skórovat. Musím jim pogratulovat, byli asi lepší a proto jsme opět bez bodů. Musíme tedy pracovat tak, abychom se zlepšili.“

×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava