Další posila do obrany! Dukla vítá zpátky odchovance Lukáše Mareše

před 3 dny / Daniel Lhotský

Dukla vítá staronovou posilu do obrany. Z Olomouce přichází odchovanec Jihlavy Lukáš Mareš, který už během svého působení v Dukle dostával prostor v extralize a i po svém přestupu do nejvyšší soutěže naskočil do několika zápasů v červenožlutém dresu. Mareš bude Dukle k dispozici po zbytek sezony na hostování, v případě potřeby se však může kdykoliv v rámci střídavých startů vrátit zpět na Hanou. Přejeme hodně štěstí v červenožlutém dresu!

Lukáš Mareš působil v Dukle od nejmladších kategorií, poprvé nahlédl mezi dospělé v sezoně 2018/19, kdy dostal prostor ještě jako junior celkem ve 34 zápasech. Během své úvodní sezony si mezi muži vybojoval stabilní místo v sestavě a v sezoně 2020/21 poprvé dostal šanci i v extralize v jednom utkání právě v dresu Olomouce.

O rok později slavil Mareš s Duklou prvoligový titul a postup do baráže o extraligu, tehdy už jako klíčová součást obrany. Po oslavách mladý obránce zažil první přestup v kariéře, když mu nabídla Olomouc smlouvu a místo v nejvyšší soutěži, kde působí dodnes. Celkově nastoupil už do 73 utkání v nejvyšší soutěži a v Dukle už tuto sezonu může dosáhnout na metu 200 zápasů za A-tým Jihlavy, ke které mu chybí už jen 15 utkání.

„O návratu jsem se dozvěděl po čtvrtečním zápase s Olomoucí, s tím, že je aktuálně v Olomouci mezi obránci vysoká konkurence, co se týče počtu, a než abych seděl na tribuně, tak pro mě bude mnohem lepší hrát tady v Jihlavě,“ přiblížil Lukáš Mareš detaily svého přesunu zpět do mateřského klubu.

Mladý obránce se prezentoval během svého působení v Dukle velmi tvrdou hrou, podobný herní projev od něj očekává trenérské duo Ujčík – Nekvasil i do právě začínající sezony. „Určitě poctivou a důraznou obrannou hru, s tím, že když to půjde dopředu, tak se nebát zaútočit a podpořit útok,“ popsal očekávání trenérů.

Už tak silný tým s příchodem Mareše opět nabírá na individuální kvalitě, pro extraligového obránce je ovšem podobně jako u ostatních hráčů důležitější především týmový úspěch než individuální statistiky. „Cíly a ambice byly v Jihlavě byly vždy nejvyšší a věřím tomu, že je to tak nastavené i letos. Takže mým cílem je, abych svými výkony pomohl týmu být co nejvýše v tabulce a sbírat co nejvíce bodů,“ dodal Lukáš Mareš.

Obránce Mareš od sezony 2018/19 vždy odehrál alespoň několik zápasů za A-tým Dukly. V dresu Jihlavy strávil téměř celou sezonu 2021/22, kdy Dukla slavila titul mistra ligy. Foto: Markéta Křížová




×
Dnes v 13:30 | 9. třída
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava