Všichni chtěli doma ukázat, že na to máme, hlásí junior Jiří Kupčo

před 3 dny / Natálie Poláčková

Junioři mají za sebou v rámci DHL extraligy juniorů celkem tři zápasy. Debakl proti Kometě se jim na domácím ledě povedlo odčinit dvěma výhrama. Nejprve porazili Liberec 2:0 a další den Mladou Boleslav 3:2. Mezi střelce prvního domácího utkání se zapsal i útočník Jiří Kupčo.

Po nepovedené utkání s Kometou vás čekal domácí duel proti Liberci. Jak bys zhodnotil jeho průběh?

Na první domácí zápas jsme se všichni těšili a chtěli odčinit tu Kometu. Což bylo za mě vidět od první až do poslední minuty. První třetina byla hodně opatrná, nebylo moc šancí ani na jedné straně, to taky bylo poznat i na skóre. Druhá třetina byla o poznání rychlejší a otevřenější. Na obou stranách byl vidět hlad po gólu a snaha přerušit bezbrankové skóre. Na konci druhé třetiny se nám povedlo využít přesilovku, a to nás nabudilo i do té třetí třetiny. Poslední část Liberec už od začátku začal aktivně a chtěl vyrovnat. To se mu naštěstí nepovedlo a nám se to podařilo naštěstí ustát. A pak se nám povedlo z ujetí zvýšit na 2:0 a zápas jsme dovedli do vítězného konce.

Po výhře 2:0 nad Libercem, kdy jste neinkasovali branku, na vás čekala Boleslav. Zápas jste rovněž vyhráli, jak to probíhalo?

Chtěli jsme navázat na první třetinu s Liberce, což se nám moc nepovedlo. Boleslav byla aktivnější a bylo vidět, že chce urvat první vítězství v letošním ročníku extraligy juniorů. Do druhé třetiny jsme šli s výsledek 0:1, v kabině jsme si řekli, že to není vůbec ono a musíme přidat, jinak nevyhrajeme. Druhá třetina za mě byla o dost lepší. Byli jsme aktivnější vynutili jsme si fauly a pak jsme i proměnili přesilovku a vyrovnali zápas. Dlouho to bohužel nevydrželo a dostali jsme gól 1:2 a Boleslav šla znovu do vedení. Na to se nám podařilo rychle odpovědět, dali jsme gól na 2:2. Tímto skóre druhá třetina skončila i díky Filipu Sigmundovi, který nás ve druhé třetině hodně podržel. Třetí třetina byla hodně vyrovnaná, ze začátku trošku opatrnější. Na konci jsme dostali výhodu přesilovky, kterou jsme využili a šli do vedení 3:2. Následně jsme ustáli závěrečný tlak a ze zápasu brali tři body.

Co byste chtěli do dalších zápasů zlepšit?

Do příštích zápasů chceme určitě omezit čas strávený na trestné lavici, zejména za zbytečná vyloučení.

Oproti Kometě byla v domácích utkání vidět změna vaší hry. Změnilo se něco konkrétního?

Určitě ano, větší bojovnost, nasazení a chuť vyhrát. Po zápase s Kometou jsme si museli všichni uvědomit, že to samo nepůjde.

Který ze soupeřů na domácím ledě byl podle tebe těžší? Proti komu se ti hrálo hůř?

Do zápasů jsme šli s tím, že to jsou kvalitní soupeři, což potvrdili i na ledě, a proto jsem ještě více rád za body.

Byly ty výhry pro vás nějaká vzpruha po tom debaklu na ledě brněnské Komety?

Určitě, všichni jsme to chtěli odčinit ten hrozivý výsledek a doma ukázat, že na to máme. Což se nám povedlo.

Připravujete se nějak speciálně na soupeře, kteří vás čekají v následujícím týdnu?

Na každého soupeře se připravujeme stejně. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a nechat na ledě všechno.




×
Dnes v 13:30 | 9. třída
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava