5:2
(3:0, 2:1, 0:1)

Dorostenci venku nestačili na třinecké Oceláře

13.09.2024 / Rostislav Niedoba

Dorostenci Dukly se znovu vydali na venkovní kluziště. Své síly poměřili s Oceláři z Třince, kteří se ovšem brzy dostali do vedení a postupně dokráčeli až k pětigólovému náskoku. Až poté se povedlo Jihlavským odstartovat snahu za obratem skóre, a to díky trefám Antonína Vejvody a Ondřeje Havleny. Více se už ovšem Dukle přiblížit soupeři nepovedlo, čímž nadále čeká na úvodní venkovní výhru nového ročníku.
13.09.2024 18:00, Extraliga dorostu - 3. kolo

HC Oceláři Třinec

Čelko – Cymorek, Barteczek, Marek (A), Trnka, Niemczyk (C), Korhoň – Richter, Polášek, Blahuta, Vlk, Hrček (A), Weiss, Řípa, Řehák, Helis – Fizek, Morcinek
5

HC Dukla Jihlava

Bican – Malena, Kopecký, Duben, Tramba (A), Frantl, Pešl, Zmrhal (C) – Hrodek, Klíma, Kubín, Pospíšil, Lédl, Spaskin, Vejvoda, Havlena, Lexa, Lukáš (A)
2
Branky a nahrávky: 4. Weiss (Hrček), 6. Poláček (Hrček, Weiss), 14. Řípa (TS), 27. Hrček (Vlk), 29. Helis (Blahuta, Marek) - 35. Vejvoda (Zmrhal), 46. Havlena. Rozhodčí: Janda - Vengřín, Cygal. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 51. Střely na branku: 41:34. Průběh utkání: 5:0, 5:2.

Průběh utkání

Autor reportáže: Rostislav Niedoma (hcocelari.cz)

Třinečtí mladíci vtrhli do utkání s velkou chutí, ale hlavně střeleckým apetitem. Už v čase 3:23 vystřelil Hrček a Matěj Weiss dorazil kotouč za záda jihlavského brankáře. Za necelé dvě a půl minuty už to bylo 2:0 a opět byl u toho asistující Jan Hrček. Tentokrát našel před brankou volného Jakuba Poláška.

Oceláři byli celou úvodní třetinu viditelně aktivnější, díky čemuž přidali ještě třetí branku. Hostující Jonáš Tramba zatáhl za ruční brzdu a Dominik Řípa se z trestného střílení nemýlil. Domácí vyhráli úvodní dějství 3:0.

Do druhé části vtrhli hosté aktivněji, ale zajímavých střeleckých pokusů bylo poskromnu. Góly naopak přidávali domácí. V čase 26:09 se prosadil Jan Hrček při vlastním oslabení, když pláchnul jihlavské pětici. A aby toho nebylo málo, o dvě minuty později přidal pátou branku Daniel Helis.

Hosté se ale přece jen gólové radosti ještě ve druhé třetině dočkali z hole Antonína Vejvody. Zbytek třetiny už tolik hokejové krásy nenabídnul. Po čtyřiceti minutách vedli Oceláři 5:1

V poslední třetině už jsme se žádného strhujícího hokeje nedočkali. Domácí především pozorně bránili střední pásmo. Výjimkou byl jen únik Ondřeje Havleny, jenž hezkou stahovačkou do bekhendu snížil na 5:2. Více branek už ale k vidění nebylo. Dorost Dukly tak ani nyní na venkovním kluzišti na body nedosáhl.