Matěj Vildomec: Hraje se dobře, když máte takovou vítěznou šňůru

19.09.2024 / Natálie Poláčková

Junioři si v průběhu minulého týdne připsali ve dvou venkovních zápasech dvě výhry. Obě se shodným koncem 2:1. Nejprve se červenožlutým povedlo vyhrát ve čtvrtek v Českých Budějovicích, následovala zápasová sobota v Plzni. Mezi střelce se v Plzni vepsal obránce Matěj Vildomec, který promluvil o průběhu těchto utkání.

Po dvou domácích vítězstvích čekal na juniory zápas v Českých Budějovicích, který odehráli poměrně netradičně ve čtvrtek. „Začátek zápasu byl velmi opatrný a bez větších šancí na obou stranách. Na konci třetiny jsme využili přesilovku a dostali se do vedení 1:0. Druhá třetina byla o více šancích, ale díky další přesilovce jsme zvýšili na 2:0. V půlce druhé třetiny soupeř snížil na 2:1. Ve třetí třetině nás jako celý zápas podržel Banán (Filip Sigmund). Na stavu 2:1 se už nic nezměnilo a domů jsme odjeli s vítězstvím,“ popsal průběh utkání s Budějovicemi mladý obránce.

V sobotu následoval zápas juniorů v Plzni, tam stejně jako v Budějovicích zvítězili a připsali si již čtvrtou výhru v řadě. Na branku se čekalo až do 43, minuty, kdy se prosadil právě Matěj Vildomec. „Do zápasu jsme nastoupili po dni volna a soupeř po nevydařeném zápasu s Kometou, kdy prohrál 0:4 a na nás si chtěl zpravit chuť. První dvě třetiny se bojovalo na obou stranách, avšak bez gólu. Ve třetí třetině se nám díky přesilovce podařilo dostat do vedení, ale soupeř rychle srovnal. Naštěstí pak Burky propálil všechno, co mu stálo v cestě a domů jsme vezli opět vítězství 2:1,“ řekl o výhře nad Plzní.

Ačkoliv zatím junioři prohráli pouze jednou a drží se na vrcholu tabulky, tak jsou stále nějaké chyby, kterým chtějí zabránit. „Chceme se vyvarovat zbytečných vyloučení.“ A co se podle Vildomce naopak oproti posledním zápasům zlepšilo? „Zlepšila se naše bojovnost a do zápasu dáváme víc než 100%.“ Oba zápasy skončili se shodným skóre. V každém zápase nastoupil jiný brankář, ale ani to neovlivnilo výsledek. Kdo tak byl podle #25 těžším soupeřem? „Horší soupeř byla Plzeň, která hrála fyzicky náročnější hokej.“ Čtyři výhry v řadě už zajisté mají velmi pozitivní vliv na psychiku celého celku a vedou k motivaci. „Stoprocentně se hraje lépe, když máte za sebou takovou vítěznou šňůru,“ řekl o náladě v týmu Vildomec.




×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava