Měli bychom zlepšit disciplínu, míní Antonín Vejvoda

19.09.2024 / Natálie Poláčková

Dorostenci v uplynulém týdnu odehráli dva zápasy, jeden na ledě Třince, ten druhý proti Mountfieldu v Jihlavě. Na žádného ze soupeřů se jim však vyzrát nepodařilo. V Třinci Dukla prohrála 2:5, svou první branku za jihlavský celek vsítil Antonín Vejvoda. Na domácím ledě pak dorostenci prohráli 1:5.

V pátek nastoupili dorostenci v Třinci, kde se domácí dostali v průběhu první třetiny již do tříbrankového vedení. To ještě v průběhu druhé části navýšili o dvě branky. Jihlavští hráči si to ale nechtěli nechat líbit a v průběhu poslední části zápasu upravili skóre na konečných 2:5. „První třetinu pátečního zápasu jsme se nemohli dostat do tempa, naopak Třinec na nás vlítnul a využil všechny šance, které jsme mu zadarmo nabídli. Další dvě třetiny jsme se snažili dohnat manko, ale měli jsme problém se prosadit a Třinec nám utekl na 5:0. Na konci druhé třetiny se nám povedlo vsítit gól. Třetí třetinu jsme lépe bránili a vyhráli jsme ji po šikovném blafáku 2:0. Myslím si, že jsme celou dobu hráli naplno a chtěli zápas zvrátit, ale bohužel se nám to po laxní první třetině nepovedlo,“ řekl střelec jedné z branek Antonín Vejvoda.

Další den čekal Duklu domácí zápas proti hradeckému Mountfieldu. Již ve třetí minutě se červenožlutí dostali po brance Matyáše Lédla do vedení. Pak už ale padaly branky pouze z hokejek Lvů. Utkání nakonec skončilo prohrou jihlavského celku 1:5. „Zápas s Hradcem začal celkem solidně, první třetinu jsme vyhrávali 1:0 a do šatny jsme šli se zdviženou hlavou. Od druhé třetiny jsme se ale nechali zbytečně vylučovat a soupeř nás potrestal třemi góly. Do třetí třetiny jsme ještě nastupovali s nadějí, že se nám podaří utkání zvrátit v náš prospěch, ale opět díky naší nedisciplinovanosti spojené s frustrací se naděje rozplynula,“ popsal, jak probíhal zápas s Mountfieldem.

V průběhu dvou výše zmíněných zápasů měli dorostenci opět problém s počtem vyloučených hráčů. Dohromady na jihlavské straně padlo 26 trestných minut. „Je jasné, že bychom měli zlepšit disciplínu – dávat si pozor na zbytečné fauly, protože pokud hrajeme téměř třetinu zápasu v oslabení, je téměř nemožné vyhrát.“ Ačkoliv ze dvou proher je znát, že se Dukle se soupeři hrálo špatně, tak proti komu se podle Vejvody hrálo hůř? „Za mě to bylo těžší proti Třinci, protože jsou na tom dobře bruslařsky a jsou i šikovní na puku. Prostě mají rychlost i kvalitu a proti takovému soupeři to vždycky bolí. S Hradcem to vidím tak, že v odvetě mu máme co vracet. Věřím tomu, že když budeme hrát všichni to, co máme a co říká trenér, můžeme hrát vyrovnaný hokej a bodovat se všemi týmy v lize.“ Dorostenci zatím ze čtyř utkání vyhráli pouze jedno, a to proti Porubě, má to na hráče nějaký vliv? „Myslím, že nemluvím jen za sebe, když řeknu, že všichni cítíme tlak a asi si ho i vytváříme sami na sebe, protože prohrávat prostě nechceme. Teď se ale musíme soustředit na tréninky a pracovat na věcech, které nám dělaly problémy a do dalšího zápasu nastoupit s čistou hlavou,“ promluvil Vejvoda o psychice v kabině.




×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava