2:4
(0:1, 1:1, 1:2)

Dorost přetlačil Přerov a domů veze tři body

20.09.2024 / Tomáš Lysý

Dorostence po dvou prohrách v řadě čekalo utkání v Přerově. Zde se dostali do vedení v čase 15:24 zásluhou Matěje Pospíšila. Ve druhé třetině sice navýšili své vedení díky Davidu Zmrhalovi a Antonínu Vejvodovi, ale domácí se také zvládli prosadit. Do konce zbývaly tři minuty, když domácí vsítili druhou branku. Zubři tak hráli bez gólmana a Dukla tak gólem do prázdné potvrdila svou výhru.
20.09.2024 16:45, Extraliga dorostu - 5. kolo

HC ZUBR Přerov

Trnka – A. Holub, Janeba, Špičák, Kočara, Holubář, Faltýnek, Cífka (C) – Harásek, Hvozděv, Hilšer – Bednárek, Brovják (A), Macháček – Kůrka, Kopets, Židlík – Vyroubal (A)
2

HC Dukla Jihlava

Morava – Zmrhal (C), Malena, Kopecký, Duben, Pešl, Tramba (A) – Spaskin, Lédl, Pospíšil – Lukáš (A), Hrodek, Lexa – Kubín, Vejvoda, Amcha – Hobza
4
Branky a nahrávky: 37. Kopets, 58. Špičák (Cífka, Vyroubal) – 16. Pospíšil (Malena), 37. Zmrhal (Hrodek), 44. Vejvoda (Hobza, Kubín), 60. Lédl (Spaskin, Tramba). Rozhodčí: Blaha – Horák, Lainka. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 165. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Po dvou porážkách v řadě chtěli jihlavští dorostenci opět bodovat, ale hned na začátku se museli bránit velké šanci domácích. Hvozděv ale gólmana Moravu zblízka nepřekonal a jihlavský brankář se vyznamenal i při dorážce Bednárka. Dukla mohla děkovat svému gólmanovi i v osmé minutě, kdy zneškodnil samostatný únik Hvozděva, jenž neuspěl bekhendovým blafákem. A Dukla trestala. V čase 15:12 dostala výhodu přesilové hry, kterou využila za 12 sekund. Malena z pravé strany za brankou našel mezi kruhy volného Matěje Pospíšila, jenž měl dost času srovnat si puk a poslat ho k pravé tyči - 0:1. Jihlava mohla své vedení ještě před odchodem do kabin navýšit, jenže Vejvodovu šanci zneškodnil Trnka.

Na začátku druhé části byl vyloučen jihlavský forvard Lukáš, který se nedlouho po návratu z trestné mohl prosadit. Zblízka však Trnku nepřekonal. Na druhé straně nahození Kočary rozezvonilo pravou tyčku. Jihlava šla vzápětí do třetí přesilovky a roztočila útočný uragán. Lédlovu střelu zprava zneškodnil Trnka, který uspěl i po dorážce Pospíšila zblízka. A skvělý Jonáš Trnka držel přerovské naděje i o chvíli později, když zneškodnil samostatný únik Hrodka. Přerovští měli následně při své přesilovce také šanci, ovšem Kůrka s tečí těsně neuspěl. Skóre se měnilo až v rovnovážném počtu. Jihlava se dostala do přečíslení dva na jednoho, Hrodek z pravé strany našel před brankou výborným pasem Davida Zmrhala a proti jeho zakončení byl domácí gólman tentokrát krátký.

Z dvoubrankového vedení se Dukla radovala jen 43 sekund. Hosté zaváhali v rozehrávce, čehož využil napadající Dmytro Kopets, který obral o puk Kopeckého, oklamal jej kličkou, stejně se zbavil i Pešla a svou krásnou akci zakončil ještě lepší střelou švihem - 1:2. Jihlava si hned chtěla vzít dvoubrankové vedení zpět. Jihlavští si v hezké kombinaci ale gólovku nevytvořili a následná střela Pospíšila šla vedle. Vzápětí Lexa již gólovou šanci měl, ale Trnku zblízka nepropálil.

Na začátku třetího dějství platilo nedáš – dostaneš. Kůrka zblízka nezvedl puk nad ležícího Moravu a na druhé straně se prosadila Dukla. První střela Hobzy ještě Trnku nepřekvapila. Při druhé střele se ale k pohotové teči dostal Antonín Vejvoda a i se štěstím usměrnil puk mezi betony gólmana. Jihlava podobná situace vyhovovala, mohla se soustředit na defenzívu a rychlé výpady. Spaskin v situaci dva na jednoho nahrál Hobzovi, který orazítkoval betony Trnky. Při následné přesilovce Spaskin tečoval puk do připraveného gólmana.

V čase 57:06 bylo zaděláno na drama. Domácí se nenápadně dostali do přečíslení tří proti dvěma, Špičák projel po pravé straně do pásma a jeho střela z pravého kruhu zapadla přes obránce až za Moravu. Vzápětí navíc šla Dukla do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě. Přerovští se ale odhodlali k power play až 42 sekund před koncem a úspěšní stejně nebyli. Hrůznou přihrávku Špičáka na modrou snadno vystihl Matyáš Lédl, povyjel si do středního pásma a trefou do opuštěné klece se prosadil popáté v pěti mačích - 2:4.

×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava