Trenérky krasobruslařek Dukly získaly Cenu Rady města Jihlavy

dnes / Daniel Lhotský

Krasobruslařské oddíly Dukly Jihlava – mládež se dočkaly dalšího významného ocenění. Při každoročním udílení Ceny města Jihlavy byly za trenérské a pedagogické úsilí v oblasti krasobruslení, za pedagogickou činnost a za propagaci krasobruslení v Jihlavě oceněny Cenou Rady města Jihlavy trenérky krasobruslení Věra Paulusová a Linda Haferníková. Oficiální předání cen proběhlo za účasti veřejnosti a významných osobností města ve velké gotické síni v městské radnici.

Věra Paulusová

Věra Paulusová je hlavní trenérkou krasobruslařského oddílu Dukla Jihlava – mládež a zároveň také technická specialistka Mezinárodní bruslařské unie a krasobruslařská rozhodčí. Ještě jako studentka na vysoké škole dosáhla řady individuálních úspěchů, po ukončení studií se už naplno věnovala krasobruslení a také vzdělávání. Stála u zrodu synchronizovaného krasobruslení v České republice a také v Rakousku. Společně s oddíly Dukly pravidelně sbírá úspěchy na mezinárodních soutěžích a jako trenérka nebo rozhodčí se dostala na mládežnické i dospělé mistrovství světa v krasobruslení.

Linda Haferníková

Také Linda Haferníková je trenérkou bruslení a krasobruslení v oddílu Dukla Jihlava – mládež. Jako organizátorka se podílela na řadě mezinárodních krasobruslařských soutěží. Trenérství vystudovala na univerzitě v Salcburku, na Univerzitě Karlově v Praze poté získala svou trenérskou licenci. Krasobruslení se věnuje již od dětství, svou kariéru začala také v Jihlavě a později nastupovala i ve finských a rakouských oddílech. Soutěžila na řadě světových akcí a jako reprezentantka se dostala i na mistrovství světa v dresu Rakouska. Po návratu z Rakouska založila tým Gemini a vychovala v Jihlavě více než stovku sportovkyň. Vedle krasobruslení pořádá také každoročně oblíbené kurzy bruslení, pro děti a také pro dospělé.

Foto: Město Jihlava