V Jihlavě proběhl zářijový termín akce Týden hokeje

dnes / Tomáš Lysý

V rámci rozvojového projektu ČSLH Pojď hrát hokej proběhla v Jihlavě na malém zimáčku (Veřejné sportoviště pro lední sporty v ulici Tyršova) již dvanáctá akce Týdne hokeje, jejímž smyslem je ukázat lední hokej co nejvíce dětem a rodičům. Během dvanáctého Týdne hokeje našlo v pátečním odpoledni cestu na jihlavský zimáček 18 malých zájemců o bruslení a hru lední hokej.

Akce začínala registrací nových potencionálních hokejistů a hokejistek v 16:00 hodin a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout trénink jejich budoucích starších spoluhráčů, hráčů kategorie 9.třídy.

Po registraci dětí jim udělaly největší radost krásné nové Dukla dresy od společnosti Kaufland, do kterých se většina hned oblékla. Potěšily ale také další dárky (lahve, plakáty, náramky, pitíčko, müsli tyčinka, omalovánky, samolepka, taška atd.). Po půlhodinové registraci došlo na video prezentaci. Zde se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu našeho klubu, tréninku, výstroji. Během registrace měli rovněž možnost shlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista. Děti během prezentace pro rodiče absolvovaly s kondičním trenérem předzápasovou rozcvičku, především hru na různá zvířátka.

V 17:15 hodin se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se setkaly i s pár hráči z kategorie základny ročníku 2018. Na stanovištích při různých hrách se dětem, i za pomoci hrazdiček, věnovali 4 trenéři přípravky a také 2 pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily cca 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti.

Doufáme, že se s většinou dětí setkáme na dalším tréninku základny 2018 a mladších, který se koná tuto sobotu 28.09.2024 v 8:15 hodin na zimním stadionu. Další pravidelné tréninky kategorie Základna probíhají každou středu na malé hale v Jihlavě-Bedřichově či na zimáčku každou sobotu. Každou neděli mají zájemci také možnost navštěvovat kurz bruslení.

Rodičům s dětmi, kteří nestihli lednový termín Týdne hokeje, nabízíme možnost přijít, jak již bylo uvedeno, kdykoliv na trénink základny.

Již dnes se těšíme na další – již třinácté – pokračování seriálu Týden hokeje, které proběhne v lednu roku 2025.

Tým trenérů mládeže HC Dukla Jihlava