Václav Kudrna: Hůř se hrálo proti Spartě, hráli důraznější a silovější hokej

11.10.2024 / Natálie Poláčková

Junioři v uplynulém týdnu odehráli zápasy proti dvěma pražským celkům. V pátek nastoupili proti Slavii, kde po vynikajícím obratu a hattriku Peše zvítězili 6:3. Další den už ale nestačili na Spartu, která vždy jejich náskok dohnala. K výhře jim nepomohla ani branka Václava Kudrny, který skóroval 41 vteřin po úvodním buly.

V pátečním zápase se Slavií jihlavští hokejisté hned třikrát prohrávali, ale pokaždé dokázali chod zápasu srovnat. Nakonec poté, co Hynek Peš zkompletoval svůj hattrick započal obrat. Utkání nakonec skončilo výhrou červenožlutého celku, který dokázal využít hned tří přesilovek. „Slavia hrála bruslivý hokej, od začátku se hrálo hodně nahoru dolů a musím říct, že hráli velice dobře. My jsme však měli v bráně Frgyho, který teď chytá výborně a hodně nás podržel při jejich přečísleních. My jsme pak naše šance i s trochou štěstí proměnili a třetí třetinu jsme zkušeně dohráli,“ popsal průběh zápasu se sešívaným celkem.

Na ledě druhého pražského soupeře poslal Duklu do vedení v první minutě právě Václav Kudrna, který puk nasměroval mezi betony. Domácí dokázali srovnat, na to jihlavský celek reagoval dvěma góly ve 13. a 25. minutě, kdy puk do klece dostal Maxim Burkov. Od té doby ale patřil zápas zase domácím, kteří nakonec vývoj utkání otočili a vyhráli 5:3. „Sparta hrála jiný hokej než Slavia, víc soubojovější, ale nám to celkem vyhovovalo. Hráli jsme dobře, i díky gólu hned v první minutě. Jen škoda, že jsme neproměnili naše šance a neutekli jsme na rozdíl dvou gólů, byl by to úplně jiný zápas. Třetí třetinu jsme totiž moc nezvládli, zbytečně jsme faulovali a propadli nám tam dvě střely od modré, což je velká škoda.“

Mají junioři podle #17 nějaké chyby, které stále opakují a kterých by se do dalších kol chtěli spíše vyvarovat? „Byly tam nějaké individuální chyby, ale ty k hokeji patří. Spíš bych řekl, že musíme být důraznější před naší brankou a na modrých čarách. Co se opakuje neustále, jsou zbytečné fauly. Například proti Slavii jsme dostali tři góly v oslabení a proti Spartě vyrovnávací gól na 3:3,“ řekl k chybám, které juniorský celek trápí. Proti komu se mladému útočníkovi hrálo v uplynulém týdnu hůř? „Určitě se hrálo hůř proti Spartě, jelikož hráli důraznější a silovější hokej, i individuálně byli velice šikovní na puku.“ Je zcela jasné, že dobré výsledky a místo v top čtyřce extraligy má vliv i na psychiku v kabině. „Musím říct, že to celkem vnímáme, protože tím, že se nám daří, tak v kabině je dobrá atmosféra, a i když jsou tréninky velice náročné, tak je všichni odmakají na sto procent. Ze soupeřů je pak cítit respekt a dávají si hodně pozor, snaží se nás hodně dohrávat, ale to nám nevadí,“ usmívá se.

Momentálně mají junioři hned tři vytěžované gólmany. Ondřej Málek zatím odchytal dva zápasy. Úspěšností 94,59 % se pyšní Dominik Frgál, nejvíce startů pro změnu Filip Sigmund „Každou chvíli chytá někdo jiný. Řekl bych, že máme jedny z nejlepších brankářů v extralize. Ať už na Malkina, Frgyho nebo Banána se můžeme spolehnout, že když náhodou vznikne nějaké přečíslení, tak to prostě chytí. Ne náhodou se nám daří vyhrávat těsné zápasy o gól,“ pochvaluje si všechny tři brankáře. Tento týden čekají Duklu dva domácí zápasy, nejprve proti Litvínovu a Karlovým Varům. Oba zápasy se odehrají na jihlavské malé hale. „Určitě to je výhoda, u nás na malé hale je to prostě něco jiného než všude jinde. Soupeři sem nejezdí rádi, je tu malé kluziště, nízký strop, máme tady rodiny a kamarády, takže je to každopádně výhoda,“ sdělil Kudrna také pocity ohledně hry v domácím prostředí.

Lajna Kudrna – Peš – Chlubna patří momentálně v juniorce k té nejlepší. Jak to cítí jeden z jejích útočníků? „Každý má v týmu určitou roli, kterou si myslím, že plní výborně. Musím říct, že naše lajna s Pešíkem a Chlupem teď šlape. Mám velkou radost, že nejsem zraněný a můžu všem ukázat, co ve mně je. Že se Pešíkovi daří je samozřejmě výhoda, hrajeme spolu už od mala a vím, že když mu to dobře nahraju, tak on prostě toho góla dá.“ Momentálně se hokejisté jihlavské Dukly drží na vrcholku tabulky juniorské extraligy. Je jasné, že by v tom hráči chtěli pokračovat i nadále. „Největší cíl je teď samozřejmě udělat top osmičku. Nesmíme přestat makat a udělat si náskok před ostatními týmy, abychom se nemuseli strachovat do posledního kola základní části jak minulý rok. Cíle máme samozřejmě ty nejvyšší, a to vyhrát ligu!“




×
Dnes v 18:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
HC Dukla Jihlava