Zápasy byly vyrovnané ze všech hledisek, říká Dominik Frgál

18.10.2024 / Natálie Poláčková

V uplynulém týdnu odehráli junioři dva zápasy na domácím ledě, ani v jednom z nich ale nakonec vyhrát nedokázali. Nejprve padli s Litvínovem 0:1 a další den s Karlovými Vary 2:3. V obou zápasech byly vidět povedené zásahy gólmanů na obou stranách. K zápasům se vyjádřil Dominik Frgál, který odchytal obě utkání.

Jak bys zhodnotil zápas proti Litvínovu a Karlovým Varům?
Byly to dva velmi vyrovnané zápasy. V zápase s Litvínovem rozhodlo oslabení tři na pět v poslední minutě druhé třetiny, kdy jsme dostali jediný gól v zápase. Jinak to bylo vyrovnané a nám se bohužel dát gól nepodařilo. Zápas s Energií byl také velice vyrovnaný, akorát si myslím, že Vary měly navrch ve druhé a třetí třetině a podařilo se jim dát o gól víc.

Zápas s Litvínovem byl jenom o gól, proti Varům se na gól dlouho čekalo. Myslíš, že to bylo o vás brankářích?
Nevím, jestli to bylo zrovna o brankářích, hokej je týmový sport a tyto dva zápasy byly vyrovnané ze všech hledisek, i všichni gólmani podali dobrý výkon a my jsme bohužel v obou zápasech dali o gól míň.

Myslíš si, že v tebe mají ostatní kluci důvěru?
Jestli ve mě kluci mají důvěru nevím jistě, ale myslím si že ano. V každém zápase se jim snažím pomoct k výhře a dělám pro to vše, co je v mých silách. Ale ještě si na sebe vzájemně zvykáme.

Máte v kabině nějak rozdělené, kdo bude kdy chytat?
Nominaci gólmanů určují trenéři týmu a trenér gólmanů, zatím to nijak rozvržené není.

Vidíš v Jihlavě nějaký rozdíl v tréninku, oproti Olomouci, ze které jsi přišel?
Tréninky jsou všude v základu podobné, jenom každý trenér může mít trochu jiné cvičení, ale nějaký velký rozdíl nevidím. Ze zápasového hlediska to taky takový rozdíl není, každý hráč a tým hraje jinak, ale z principu to je taky podobné, stále je to extraliga juniorů.

Máš ještě něco, na čem bys chtěl ty osobně v budoucnu zapracovat?
Všechno, vždy je co zlepšovat. Ale hlavně asi na mém vyjíždění, každý trenér gólmanů, pod kterým jsem zatím působil, mi říkal, že někdy moc vyjíždím, ale myslím si, že v tom se již zlepšuji.

Vidíš ty osobně nějakou chybu, problém, který se u kluků opakuje a co by měli zlepšit?
Ve všech zápasech, co jsem zatím za Jihlavu chytal i nechytal a jenom viděl se dost opakoval jeden problém, a to samostatné úniky a přečíslení. Ať už ve hře pět na pět, v našich přesilovkách i po nich. Lépe bychom si měli hlídat záda, aby nám soupeři takhle neujížděli.

Máte domluvené nějaké signály, kdo z vás třeba pojede k puku?
Máme domluvené signály, které se mimo kabinu nezveřejňují.




×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava