4:1
(4:0, 0:1, 0:0)

Junioři v Pardubicích nebodovali hlavně kvůli nevydaření první třetině

19.10.2024 / Tomáš Lysý

Po vítězství na ledě Mountfieldu HK zajížděli jihlavští junioři do Pardubic, ale první třetina se jim vůbec nevydařila. Již v šesté minutě prohrávali 0:2 a před odchodem do kabin dostali ještě dvě branky. Druhá část byla z jihlavské strany lepší, jenže z několika šancí se trefil pouze Jiří Kupčo. Ve třetí části se již nikdo střelecky neprosadil a Dukla prohrála 1:4.
19.10.2024 12:45, DHL Extraliga juniorů - 15. kolo

HC Dynamo Pardubice

Tuláček – Vápeník, Kaštánek, Úlehla, Oliva, Kubánek, Lučan, Křečan – Pilař, Macek, Rolinek – Teplý, Dostál, Burda (C) – Marek, Krčál, Gromadzki – Jevtěchov, Pumpiņš, Štěpánek (A)
4

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Jeletz, Číhal, Pražák, Löffler, Mrtka, Černý, Suchánek – Kuprijanov (C), Burkov, Chvátal – Chlubna, Kudrna, Peš (A) – Báťa, Váňa (A), Nosek – Kupčo, Niederhafner, Jáchym Jungwirth
1
Branky a nahrávky: 4. Štěpánek (Jevtěchov, Krčál), 6. Macek (Marek, Úlehla), 17. Jevtěchov (Krčál), 20. Krčál (Jevtěchov, Lučan) – 32. Kupčo (Kudrna, Mrtka). Rozhodčí: Vepřovský, Vrba – Roischel, Obr. Vyloučení: 8:3. Bez vužití. Diváci: 100. Střely na branku: 29:42. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Průběh utkání

Dynamo se dostalo do vedení hned po třech minutách, kdy Jevtěchov neúnavně vybojoval puk za bránou, předal ho před ni Jiřímu Štěpánkovi, který už si mohl vybrat, kam to brankáři pošle. Za další dvě minuty bylo vedení Pardubic dvoubrankové, Marek vyvezl puk k Vítu Mackovi, který milimetrově přesnou střelou otřel kotouč o tyč. Během jihlavské přesilovky střílel po obhození obránce Kuprijanov těsně nad šibenici. Gól úadl naopak na druhé straně, Na 3:0 navýšil v 17. minutě Oleksij Jevtěchov, který zvedl puk nad lapačku brankáře.

Domácí nepolevili a před první pauzou se dočkali i čtvrtého zásahu. Když už to chvíli vypadalo, že akci do prázdné brány překombinovali, puk se od brankáře přeci jen odrazil zpátky k Davidu Krčálovi, jenž už měl snadnou pozici – 4:0.

V poměrně na šance střídmé druhé třetině se prosadila jenom Dukla. Početní výhodu pěti proti třem sice hosté nevyužili, ale hned poté se puk příhodně odrazil k Jiřímu Kupčovi a ten doklepl puk do brány – 4:1. Až ke konci druhé dvacetiminutovky se roztrhl pytel se šancemi. Chvátal se zbavil protizvratnou kličkou obránce a natlačil se před pardubického brankáře. Tuláček však mezeru mezi betony ukryl. Na druhé straně střílel z přečíslení Macek, ale také nebyl přesný. Na samý závěr třetiny vypálil z první Chlubna a Pardubice tentokrát zachránila horní tyčka.

V 50. minutě už mohl mít Sigmund pátý puk v síti, ale koncem betonu vyrazil ránu Gromadzkiho. Necelou minutu před koncem ještě dostal po faulu možnost trestného střílení jihlavský forvard Chlubna, který si Tuláčka položil, ale jeho beton nepřehodil.

×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava