3:0
(0:0, 0:0, 3:0)

Dorostenci ve vyrovnaném zápase nakonec padli s Mountfieldem

19.10.2024 / Eva Šafranková

Dorostence po domácí výhře nad třineckými Oceláři čekalo utkání na ledě Mountfieldu HK. I přes větší počet vyloučení v první třetině byla tato část velmi vyrovnaná. Ve druhé třetině byla vyrovnanost snad ještě větší, Dukla přečkala oslabení tři na pět. Ani přes několik střel nedostala puk do brány. Vše rozhodla poslední část utkání, kde se více vedlo právě domácímu Hradci. Jihlava nakonec prohrála - 0:3.
19.10.2024 16:00, Extraliga dorostu - 13. kolo

Mountfield HK

Růžička – Pavlík, Novotný, Flechtner, Šanc, Studnický, Vencl – Martinec, Koklar, Šedivý, Bulat, Hlaváček, Vondruška, Dostálek, Václavíček, Brzák
3

HC Dukla Jihlava

Bican – Duben, Tramba, Frantl, Pešl, Zmrhal, Kopecký – Pospíšil, Lukáš, Lexa, Kouba, Havlena, Hrodek, Novák, Kubín, Lédl, Spaskin
0
Branky a nahrávky: 42. Bulat, 44. Šedivý (Hlaváček, Bulat), 59. Vondruška (Šanc). Rozhodčí: Horažďovský – Kopecký, Koliš. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 66. Střely na branku: 28:31. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Na první vyloučení v utkání se nemuselo dlouho čekat, již ve druhé minutě totiž šli pykat domácí. Jihlava ale v nabídnuté přesilovce téměř nezahrozila. Následoval souběžný trest, a pokračovalo se tak v pěti hráčích na obou stranách. V této situaci vypálil z levého kruhu Vojtěch Bulat a o dorážku se snažil Adam Hlaváček, avšak nadvakrát Patrika Bicana nepřekonal. Trestná lavice nezůstala dlouho prázdná, dvakrát po sobě na ní usedli hostující obránci. První početní výhodu nesehrál Hradec vůbec špatně, skoro celou dobu se držel v pásmu, na Bicana ale nevyzrál.

I nadále byl k vidění převážně nerovnoměrný počet hokejistů, jenže žádnému týmu se nepodařilo vytvořit výraznou příležitost a skóre zůstalo bezbrankové. Mohlo se změnit v 19. minutě, kdy Tomáš Pešl vyslal ránu z mezikruží, puk skončil přímo v lapačce Filipa Růžičky. Dukla si do prostředního dějství přenesla přesilovou hru, ale ani tentokrát ji nevyužila i kvůli dobré obraně Mountfieldu. Za Lvy se poté ukázal Martin Václavíček, na jehož pokus reagoval Bican ramenem. Záhy se do protiútoku řítil Martin Kouba, který však zařízení netrefil. Stejně to dopadlo s dorážkou Ondřeje Havleny z těsné blízkosti.

Zajímavé šance postupně přibývaly a plno práce měl zejména Růžička, ten ale pokaždé svůj mančaft podržel. Daleko od prvního gólu nebyl Jaroslav Šedivý, avšak jeho střela ze slotu skončila na brankové konstrukci. Rozhodčí opět udělovali několik trestů, domácí si dokonce zahráli dvojnásobnou přesilovku trvající téměř dvě minuty, jenže nic překvapivého nevymysleli a kotouč za Bicanova záda nedostali. Povedlo se jim to až zkraje třetí dvacetiminutovky, když si osamocený Vojtěch Bulat rozhýbal jihlavského gólmana a kotouč zasunul k levé tyčce – 1:0. Když se celek z Vysočiny v podání Davida Zmrhala nedostal na dostřel, byli to opět Východočeši, kteří se prosadili.

Adam Hlaváček vybídl najíždějícího Jaroslava Šedivého, jenž se trefil do protipohybu Bicana – 2:0. Hosté se nenechali zaskočit a usilovali o snížení, což se jim málem povedlo, ale proti stál bezchybný Růžička. Platilo to také v případě, když vystřelil Ondřej Havlena a jeho ránu vyrazil hradecký strážce svatyně vysoko nad sebe. Dukla v závěru odvolala Bicana na střídačku a zkusila to v šesti, Východočeši si však vedení dokázali pohlídat. Dokonce ho navýšili na 3:0, když puk do prázdné klece dopravil Jaroslav Vondruška. Lvi tak zdolali soupeře z Vysočiny i podruhé v ročníku a Filip Růžička mohl slavit třetí vychytanou nulu.

Ohlasy trenérů

Marian Morava (HC Dukla Jihlava): Viděli jsme vyrovnaný zápas. Bylo to o tom, kdo dá první gól. Povedlo se to Hradci a závěr si pak pohlídal. Měli jsme tam taky šance na skórování, ty jsme ale nedali.

Filip Luňák (Mountfield HK): Zápas se mi hodnotí velice dobře. Bylo to hodně o trpělivosti, nemělo to takové tempo a neměli jsme tolik sil jako předešlý zápas. V prvních dvou třetinách jsme o zápas chytrou hrou nepřišli. Ve třetí třetině jsme s trochou štěstí přišli k prvnímu gólu a soupeře už přehrávali. Myslím si, že jsme nakonec i zaslouženě vyhráli, ale první třetiny byly hodně těžké a vyrovnané. Byly opravdu náročné, neudělat chybu. Kluky musím obrovsky pochválit a skvěle nás zase podržel Filip Růžička.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie

×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava