Baví mě na tom úplně všechno, říká Patrik Bican o chytání

20.10.2024 / Natálie Poláčková

Dorostenci v uplynulém týdnu odehráli dva zápasy. Nejprve na domácím ledě, kde se utkali s Třincem. Utkání vyhráli zcela jasně 4:1. O den později se představili a ledě Mountfieldu HK. Celý zápas byl z obou stran velice vyrovnaný, o celém průběhu musela rozhodnout až poslední perioda, která dopadla lépe pro domácí. Dukla ani přes senzační výkon Patrika Bicana prohrála 0:3.

V pátek se dorostenci utkali s Třincem na domácím ledě. Poněkud překvapivě vyhráli 4:1. Další den už ale ani přes velice vyrovnaný souboj nestačili venku na Hradec Králové. Zde nakonec padli 0:3. „Zápasy byly oba velmi vyrovnané a bylo znát, že se oba týmy nacházejí v horních patrech tabulky. Kluci mi v obou zápasech hodně pomohli. Proti Třinci se zápas vyvíjel lepé díky využitým šancím. Proti Hradci nás stálo vítězství naše chyby, které jsme udělali v poslední třetině a nedali jsme góly,“ řekla o zápasech jedna z hlavní postav, gólman Patrik Bican.

Právě tím, že v první zápase zabránil Bican několika nadějným akcím Třince, to stejné se opakovalo v zápase s Mountfieldem, kde už ale zápas byl o obou gólmanech. „Žádný tlak jsem necítil. Soustředil jsem se jenom na sebe a na svůj vlastní výkon,“ řekl, zda pociťoval nějaký tlak. A proti komu se mladému gólmanovi chytalo lépe? „Obě dvě mužstva byla velice kvalitní, žádný rozdíl jsem tam úplně necítil.“ Patrik Bican odchytal většinu zápasů dorostu v letošní sezoně.„Nevím, jestli jsem jasná jednička, to nikde není napsáno, ale jsem opravdu rád, že dostávám takovouto příležitost od trenérů,“ usmívá se. „Myslím si, že kluci ve mě důvěru mají. V každém zápase se jim snažím pomoct k výhře a dělám proto vše,“ promluvil také o přístupu svých spoluhráčů.

Vidí dorostenecký gólman také nějaké chyby u svých spoluhráčů? „Poslední zápasy se opravdu zlepšily, začátek sezony nám moc nevyšel. Kluci mi opravdu velmi pomáhají i v blokování střel a každý zápas jim chci také co nejvíce pomoct. Jinak se snažíme plnit to, co od nás trenéři chtějí.“ Jako každý hráč, i Bican má něco, co by chtěl do budoucna vypilovat. „Je určitě mnoho věcí, na kterých se dá ještě pracovat. V každém tréninku se snažím zlepšovat ve věcech, ve kterých jsem slabší.“ Patrik Bican má ostatní jako každý gólman předem určené, kdy má za pukem vyjet on a kdy jeho spoluhráči. „Máme domluvené signály, kterými se řídíme. Hráči vždy při rozehrávce na mě zakřičí daný signál a podle toho rozehraji.“ Je zcela jasné, že hráče musí hokej bavit. „Baví mě na tom úplně všechno, každý den se zlepšovat a být nejlepší. Také mám rád video rozbor zápasů s trenérem gólmanů, který mi ukáže případné chyby a jak na tomto zapracovat,“ říká o svých pocitech z toho jaký význam pro něj má chytání. A ke komu z brankářů „Bíca“ vzhlíží? „Můj hokejový vzor je Lukáš Dostál.“




×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava