Jihlava mění hráče s Mladou Boleslaví!

29.12.2007 / Eva Streichsbierová

Nejlepší střelec Dukly Jihlava Ladislav Rytanuer dohraje letošní sezonu v Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý útočník zamíří do středočeského týmu 13. ledna. „Jde pouze o hostování, rozhodně ho nehodláme do Mladé Boleslavi prodat,“ prohlásil zastupující šéf jihlavského klubu Tomáš Sedlák.

Úvodní tři soutěžní kola v novém kalendářním roce ještě stráví Rytnauer v Dukle, pak už si ale bude muset Jihlava poradit bez něj. Do Mladé Boleslavi odjede v polovině ledna společně s Jonášem Fiedlerem, který se na konci roku v jihlavském celku rozehrával po zranění.

„K tomu hostování by nikdy nedošlo, pokud by s ním Láďa nesouhlasil,“ tvrdí Sedlák. „Určitě je to pro něj velká příležitost. Zahraje si v týmu, který se netají postupovými plány, a nasbírané zkušenosti pak může zúročit u nás,“ dodává.

Právě Rytnauer by totiž měl podle slov dočasného jednatele Dukly, který se funkce ujal po Janu Zachrlovi, patřit k lídrům jihlavského mužstva v příštích letech.

Opačným směrem z Mladé Boleslavi do Jihlavy přijdou hned dva hráči – třiadvacetiletý obránce Tomáš Kolafa a šestadvacetiletý útočník Milan Kopecký. „Také v jejich případě se jedná o hostování do konce sezony,“ prozradil Sedlák.

Oba noví hráči se objeví v Dukle už 1. ledna a hned o čtyři dny později by měli zasáhnout do derby souboje s Třebíčí. Pikantní bude tento zápas především pro Kolafu, který větší část letošní sezony strávil právě na hostování v Horácké Slavii.