Rytnauer: Chtěl jsem vzít Oldu s sebou

31.12.2007 / Eva Streichsbierová

S novým kalendářním rokem čeká Ladislava Rytnauera nové hokejové angažmá. V polovině ledna zamíří sedmadvacetiletý jihlavský útočník do Mladé Boleslavi, kde stráví zbytek sezony. Výměnou za nejlepšího střelce Dukly v letošním prvoligovém ročníku přijdou ze středočeského týmu dva hráči – obránce Tomáš Kolafa a útočník Milan Kopecký. „Jsem rád, že se kluby dohodly, mám chuť vyzkoušet něco nového,“ svěřil se Rytnauer.

Takže jste ani na chvilku nezaváhal?
Ne, souhlasil jsem vlastně okamžitě.

Lákají vás ambice Mladé Boleslavi?
Určitě. Má svůj cíl, chce postoupit a já bych chtěl být u toho. Kvůli těmhle vítězstvím se přece hokej hraje.

Jak moc vám bude v novém angažmá chybět spoluhráč z útoku Oldřich Bakus?
No já jsem měl původně v plánu ho vzít s sebou, ale oni ho nechtěli. (smích). Teď ale vážně, nevím s kým budu hrát, ale je mi to v podstatě jedno.

Tři úvodní kola v novém roce ještě odehrajete za Jihlavu, s jakým pocitem budete do zápasů nastupovat?
Vůbec o tom nepřemýšlím. Každopádně do těch zápasů dám maximum. No a potom se seberu a půdu do Boleslavi.

V Dukle jste strávil sedm sezon, to se asi nebude odcházet lehce...
Je to jenom do konce sezony, pak se vrátím. V Jihlavě mám ještě smlouvu na rok a pak uvidím co bude dál. (v tom mu do řeči skočí brankář Milan Řehoř: „Jen pěkně popravdě řekni, jak ti budu chybět.“ A Rytanuer se smíchem odvětil: „Oni Řehoře původně taky chtěli, ale pak zjistili, že je cvok.“)

Jak dlouho se vaše výměna připravovala?
Poprvé se mi ozvali asi před čtrnácti dny. Já znovu opakuji - jsem moc rád, že se kluby dohodly, že našly společnou řeč. Mám chuť zkusit si zase něco jiného, a právě to mi Boleslav nabízí.

Momentálně v Boleslavi řeší otázku trenéra, co když se tomu novému nebudete hodit do koncepce...
Nestresuju se tím. Přijdu tam a uvidím, co se mnou udělají. Vím, že mají v kádru hodně lidí. Beru to tak, že mě buď nechají hrát, a nebo budu sedět.