Trenér rozhodl, do prvního útoku se posune Kopecký

14.01.2008 / Eva Streichsbierová

Uvolněné místo v elitní jihlavské formaci zaplní ten, který do Dukly výměnou za Ladislava Rytnauera z Mladé Boleslavi přišel, tedy Milan Kopecký. Nově složený první útok má za sebou úvodní společný trénink. „Z rozhodnutí kouče mám samozřejmě radost, konečně si pořádně zahraju,“ těší se šestadvacetiletý hokejista.

Bezprostředně po skončení sobotního vítězného utkání s Kometou Brno, dostal jihlavský kouč Karel Dvořák na tiskové konferenci otázku – Kdo nahradí Rytanuera v první formaci? „Nechte mě tu výhru vychutnat, pro odpověď si přijďte až v pondělí,“ prosil trenér.

A o dva dny později bylo jasno. „Jak se říká, radost trvala jen do dvanácti,“ vítal novináře s úsměvem Dvořák. „Takže, v prvním útoku vedle Bakuse a Kubáta zkoušíme Milana Kopeckého. Myslím, že to pro nás bude hodně platnej hráč,“ tvrdí.

O posun do elitní formace si Kopecký řekl svými spolehlivými výkony v předchozích třech zápasech. „Věděli jsme, že je to kvalitní útočník, jenom se potřebuje dostat pořádně do hry. Bylo znát, že v Boleslavi moc nehrál,“ vysvětluje Dvořák.

To Dukla jeho služeb zatím využívá pravidelně. „Jsem spokojený. Dostávám se často na led, je tady dobrá parta, všichni makají naplno. Teď jen, aby nám to co nejdýl vydrželo,“ přeje si nový člen prvního jihlavského útoku.

V mistrovském utkání se Kopecký poprvé objeví na ledě vedle nových spoluhráčů ve středečním souboji s Olomoucí. Na Hanou pocestuje Dukla s vizitkou týmu, který už pět zápasů v řadě dotáhl do vítězného konce.