Abeceda Pavla Suka

20.07.2008 / Redakce

Hráč, jenž se tentokrát podrobil našemu dotazníku, patřil mezi příjemná překvapení loňského ročníku. Ačkoliv ta byla pro něj mezi muži sezónou premiérovou, dokázal během 33 utkání nasbírat 12 bodů. Mladý forvard Pavel Suk je určitě jedním z těch, kteří by příštích letech měli úroveň jihlavského hokeje pozvednout.

A – auto: Mým vysněným autem je Jaguar, zatím to ale vidím na Fabii RS. Kustod Bohouš Tománek mi nabízí výhodně polského ŽUKa, to si ale ještě rozmyslím. (smích)
B – bydlení: Zatím bydlím u rodičů v Jihlavě, do budoucna bych si tady chtěl zařídit nějaký pěkný byt.
C – cíl: Určitě bych se chtěl co nejdříve prosadit do extraligy.
Č – Česko: Naši zemi nemůže nic nahradit, neměnil bych.
D – debut: V “A“ týmu jsem první mistrovský zápas odehrál až letos, do soutěže jsem naskočil bohužel později kvůli zranění ramene.
E – erotika: Samozřejmě se mi líbí, v TV se na ni ale moc nedívám, lepši je live. (smích)
F – film: Mám rád akční filmy obsahující bojové umění. Z českých filmů mám rád komedie, ostatní žánry se mi v české produkci zdají o ničem.
G – góly: Z loňské sezóny mi určitě nejvíce utkvěl v paměti ten proti Berounu, jímž jsem minutu a půl před koncem rozhodl o třech bodech pro nás.
H – hlediště: Pro mě je nejlepší atmosféra tady v Jihlavě. Když přijde hodně lidí, tak je to super.
Ch – chuť: Miluji česká jídla, mám raději ostřejší kuchyni. Není jídlo, které bych vyloženě nemusel, nikdy si ale dobrovolně nezvolím játra.
I – internet: Na internetu jsem každý den, sleduji veškeré zpravodajství.
J – Jihlava: Narodil jsem se ve Vyškově, od svého 1. roku jsem ale v Jihlavě a nedám na ni dopustit. Snad mi tady chybí jen více možností k nakupování, např. pěkného oblečení.
K - koníčky: Holduji různým sportům, jako fanouška mě hodně zajímá NBA. Basket si i rád zahraji, líbí se mi na něm, že to je show pro lidi.
L – lenošení: V gauči u televize si odpočinu nejlépe. Když je k tomu právě ta NBA nebo NHL, tak je to fajn.
M – muzika: Poslouchám všechno možné, upřednostňuji Hip hop a R & B. Konkrétně oblíbeni u mě jsou Kanye West a Bow wow.
N – nervozita: Nervozní nebývám, spíše až půjde do tuhého v play off. Vypjaté situace mám rád.
O – oblečení: Oblečení si nakupuji sám, upřednostňuji, když je volné a pohodlné. Naposledy jsem si koupil boty Jordan. V takovýchto nákupech se musím dost krotit.
P – partnerka: S partnerkou jsme spolu 2 roky, poznali jsme se během mého angažmá ve Zlíně. Pracuje tam, takže momentálně je to pro nás těžší. Zatím nám to ale i přes jisté odloučení klape.
Q – iQ: Maturitu jsem zvládl, takže na tom snad nejsem nejhůře.
R – rozhodčí: Jejich výroky jsou pro mne často dost překvapivé a nepochopitelné. Nezbývá ale nic jiného, než je respektovat. Také to nemají kolikrát jednoduché.
Ř – řidičák: Zatím jsem se k tomu nedostal, letos po sezoně na to ale skočím a udělám si papíry na osobák.
S – spoluhráč: Výborně nám to klapalo s Lukášem Krupkou a Tomem Hradeckým. Pochválit musím také Milana Řehoře, jenž se parádně rozchytal.
Š – škola: Vzdělání jsem ukončil na Průmyslové škole Tomáše Bati ve Zlíně. Vzhledem k hokejovým povinnostem jsem tam měl úlevy, jsem rád, že mi vycházeli vstříc.
T – trenér: Trenérů, na které rád vzpomínám je spousta, nejlépe se mi asi působilo pod panem Pšurným, jenž mě vedl ve Zlíně od dorostu až do juniorky.
U – úspěch: Zatím jsou to určitě dvě stříbrné medaile se zlínským dorostem a juniorkou.
V – vzor: Můj vzor sportovce je Michael Jordan, od malička jsem jako hokejistu obdivoval Petera Bondru. Měl obdivuhodné zakončení a bruslení.
W – workholismus: Když musím práci udělat sám, tak do toho jdu naplno. Jakmile ale vidím, že by to mohl udělat i někdo jiný, tak vyčkávám. (smích)
X - xenofobie: Nezáleží mi na rasách, ale na tom, jak se kdo chová.
Y – yetti: Scifi v televizi můžu, na nadpřirozeno ale nevěřím.
Z – Zlín: Myslím si, že jsem udělal dobře, když jsem tam šel. Osamostatnil jsem se, dalo mi to hodně po hokejové i životní stránce. A navíc jsem tam našel přítelkyni.
Ž – žehlení: To mi zatím nic neříká, jednou to ale asi přijde a neuteču před tím.