Jako první prověří jihlavské hokejisty extraligový Liberec

04.08.2008 / Eva Streichsbierová

Sérii přípravných zápasů odstartuje Dukla Jihlava na ledě Bílých Tygrů z Liberce. Proti extraligovému soupeři se postaví v úterý v 17:00 ve Svijanské aréně. „Jedeme si zahrát s dobrým soupeřem. Nebo spíš bych řekl, že s nejkvalitnějším, který nás během nadcházejícího měsíce čeká,“ tvrdí hlavní kouč jihlavského A-týmu Karel Dvořák.

Dukla má za sebou teprve týden přípravy na ledě. Utkání v Liberci bude jejím prvním zápasovým testem. „Doufám, že kluci zabojujou,“ věří trenér. „Jen kdyby takových soupeřů bylo víc. Bohužel, do Tipsport cupu jsme se nedostali, takže z extraligy se nám podařilo domluvit jenom Liberec, a pak ještě Zlín.“

Do branky by se měl proti Bílým Tygrům postavit Milan Řehoř, který zřejmě odchytá celé utkání. „Zatím jsem to ještě nekonzultoval s Petrem Jarošem (trenér brankářů - pozn. red.), ale myslím, že by bylo lepší, aby chytal vždycky jeden gólman celý zápas. Uvidíme, jaký na to bude mít on názor, podle toho se pak zařídíme,“ říká Dvořák.

Na sever Čech poveze Jihlava čtyři kompletní formace. „I když Přema Duben si na dopoledním tréninku trochu poranil koleno, takže v tomhle směru to ještě není jisté. Každopádně bych chtěl opravdu vyzkoušet čtyři pětky,“ přikyvuje šestapadesátiletý kouč.

Doma zůstane trojice Pavel Suk, Oldřich Bakus a Ladislav Rytanuer. „Tyhle kluky znám, potřebuju, aby se ukázali ti ostatní. Navíc Láďa už sice trénuje na sto procent, ale ještě mu dáme do čtvrtka volnější režim,“ vysvětluje Dvořák.