Dukla se pokusí napravit na ledě Ústí listopadový debakl

19.12.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava vyrazí v předposledním kole před vánočními svátky na sever Čech. V sobotu od 17.30 je čeká souboj s Ústeckými Lvy. Naposledy se oba soupeři utkali v polovině listopadu a Dukla tehdy utrpěla debakl 1:8.

„Nechytili jsme začátek a od toho se pak odvíjel celý zápas. Už po první třetině bylo jasné, že na nějaký obrat mít nebudeme a morálka šla dolů. Toho se tentokrát musíme vyvarovat, je potřeba udržet co nejdéle výsledek 0:0,“ burcuje svůj tým hlavní trenér Bedřich Ščerban.

Jihlavským hokejistům se v nadstavbové části více daří právě na ledě soupeřů. Z Kadaně i Hradce Králové se vraceli s vítězstvím. Naopak doma získali ze dvou duelů jenom jeden bod. „Venku se vždycky vyhrává hůř, a to že se nám v poslední době daří, svědčí o charakteru mužstva,“ pochvaluje si kouč výkony svých svěřenců v roli hostů.

S myšlenkami na bodový úspěch se Dukla chystá i do Ústí nad Labem. „Určitě to není nereálné,“ pokyvuje hlavu Ščerban. „Konečně zase budeme mít po delší době kompletní kádr, tak se pokusíme něco u nich urvat,“ dodává. Do sestavy jihlavského týmu se vrací uzdravený obránce Pavel Staněk.

Naopak chybět určitě bude zlínský forvard Stanislav Balán. „Byl v poslední době moc vytěžovaný, a tak jsme se rozhodli, že mu dáme volno. Každopádně u nás odvedl parádní práci, jsme mu za ni moc vděčni,“ nešetří chválou na adresu dvaadvacetiletého hokejisty. Balán posbíral v pěti utkání sedm kanadských bodů.

Dobrou zprávou pro trenéry je také fakt, že v poslední době se začínají střelecky prosazovat i jiní hráči, než jenom Oldřich Bakus a Daniel Hodek. „Za to jsme samozřejmě rádi. Hlavně, aby to klukům vydrželo co nejdéle. I soupeř to má potom těžší, když má hlídat víc než jen jeden útok,“ souhlasí Ščerban.

Ústeckým Lvům patří v prvoligové tabulce vedoucí příčka, Jihlava je sedmá s propastným rozdílem 31 bodů! Nejproduktivnějším hráčem severočeského mužstva je Rastislav Špirko, který má na kontě 15 gólů a 14 asistencí.