Kouč Augusta: Každý hráč si to musí v hlavě srovnat sám

04.10.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté vytáhli Berounské Medvědy z posledního místa tabulky. Pomocnou ruku jim podali svojí mizernou koncovkou a špatným vstupem do závěrečného dějství. Dukla prohrála na ledě Středočechů v 7. kole 1:3. „Někteří naši hráči prostě neumějí zopakovat dobré výsledky ve více zápasech po sobě,“ povzdechl si hlavní kouč jihlavského týmu Josef Augusta.

Dukla přitom nezačala utkání špatně. Na svého soupeře se vrhla s vervou, jenomže z řady šancí nedokázala proměnit ani jedinou. Nejblíže gólu byl v úvodní části obránce Milan Takáč, který nastřelil tyč. V dalším průběhu utkání však střelecká frekvence jihlavského týmu pomalu slábla.

„Naši útočníci se dneska zkrátka nemohli přes důslednou obranu soupeře prosadit. Pořád honili puk někde po koutech. A to se nedá. Je potřeba mnohem víc důrazu, zvýšit aktivitu,“ zlobil se na své svěřence trenér. „Ale to si musí každý srovnat v hlavě sám,“ dodal.

Medvědi měli až do sobotního večera velmi chabou střeleckou produktivitu. V šesti utkáních se prosadili jenom šestkrát! „Musím říct, že první gól, který jsme dali Dukle na konci úvodní třetiny, nás hodně povzbudil. Dlouho jsme čekali na to, abychom v zápase vedli,“ přiznal šéf berounské střídačky David Volek.

Po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stav 3:1. Což je výsledek, s nímž se dá ještě pracovat. Ovšem hosté z Jihlavy v sobotu na obrat neměli. „Náš nástup do poslední části byl moc špatný. Čtyři minuty jsme hráli v oslabení, s čímž jsme absolutně nepočítali,“ nešetřil kritikou na adresu svého mužstva Augusta.

Výsledek pak zůstal stejný až do závěrečného hvizdu a Beroun se radoval ze druhého vítězství v letošní prvoligové sezoně. Naopak Dukla potřetí prohrála. „Domácí ukázali v zápase větší srdíčko než měli naši hráči. Ti vyhráli ve středu ve Vrchlabí a už si asi mysleli, že jim všechno půjde samo,“ zakončil hodnocení nepovedeného duelu kouč jihlavského týmu.