Nechám trenéra chvilku odpočinout, hlásil Řehoř

09.10.2009 / Eva Streichsbierová

Vrátil se do jihlavské branky, podal výborný výkon, ale na body to nestačilo. Dukla Jihlava prohrála v Olomouci v 8. kole první ligy 1:3 a hokejový gólman Milan Řehoř byl z výsledku pořádně skleslý. „Zákroků jsem měl dost, takový zápas jsem zase potřeboval. Jenomže to bylo k ničemu, když se nakonec stejně prohrálo,“ smutnil pětadvacetiletý odchovanec žďárského hokeje.

Poprvé inkasoval na konci úvodní třetiny. Olomoucký Brančík vyhrál buly, poslal puk dozadu na Černého a ten zamířil přesně. Celá situace trvala snad jen jeden a půl vteřiny! „Bylo to překvapení jak pro mě, tak i pro našeho beka. Prostě to trefil parádně,“ vysekl Řehoř pochvalu soupeři.

V předchozích třech duelech zůstal pokaždé jen na střídačce, trenéři totiž dali v soubojích s Havířovem, Vrchlabím a Berounem příležitost jeho dvacetiletému kolegovi Marku Bendovi. Tentokrát však ukázali před utkáním na něj. „Na zápas jsem se moc těšil. Už proto, že nejsem zvyklý stát takhle třikrát po sobě. Jen je velká škoda, že to nebyl vítězný návrat,“ povzdechl si.

V posledních třech letech každopádně zaznamenal Řehoř velký posun, na čemž má velkou zásluhu trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš. Ten ovšem při středečním vystoupení svého svěřence v Olomouci na střídačce chyběl.

„No jo, je to tak. Petr bohužel marodí. Má nějakou chřipku,“ prozradila gólmanská jednička A-týmu Dukly, která v souboji s Hanáky čelila celkem sedmatřiceti střelám! „Nevolal jsem mu ani před zápasem, ani po něm. Nechám ho asi chvilku odpočívat,“ usmál se přeci jen aspoň na malou chvíli Řehoř.