Jihlava má s Orly špatnou bilanci, hodlá ji vylepšit

16.10.2009 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava se vracejí na domácí led. V 11. kole první ligy přivítají na Horáckém zimním stadionu Znojmo. Souboj aktuálně sedmého týmu tabulky s devátým začne v sobotu 17. října v 17.30. „Doma se nám hraje dobře, protože naši fanoušci jsou skvělí,“ pochválil příznivce Dukly jihlavský útočník Juraj Minčák.

Pětadvacetiletý slovenský hokejista měl skvělý vstup do sezony, v prvních dvou zápasech se pokaždé zapsal do střelecké listiny. V dalších kolech už ale tolik vidět nebyl. „Není to o tom, že by mi chyběla pohoda. Já hraju pořád stejně. Akorát jsem udělal pár chyb, což byl taky důvod, proč jsem pak víc seděl. Snažím se získat zpět trenérovu důvěru,“ svěřil se.

Dukla má za sebou výsledkově nepovedené středeční utkání v Chrudimi, odkud si domů vezla porážku 0:2. Herně přitom na ledě Východočechů nezklamala. „Vždycky dostaneme nějakého blbého góla a prohrajeme. Je to škoda,“ smutnil Minčák, který má zatím na kontě čtyři kanadské body za tři branky a jednu přesnou přihrávku. „Vím, kde jsou moje slabiny. Na čem musím zapracovat,“ dodal.

Na sobotního soupeře má Jihlava převážně špatné vzpomínky. Právě Orli totiž poslali Duklu před více než deseti lety do druhé nejvyšší domácí soutěže. V baráži tehdy slavilo Znojmo výhru 4:3 na zápasy. A čtyřikrát porazilo jihlavský tým také v extraligové sezoně 2004/2005!

V nejvyšší soutěži hráli Orli ještě na jaře letošního roku, jenomže pak prodali extraligovou licenci do Brna. Atraktivitu souboje zvyšuje i fakt, že ve znojemském týmu působí řada hráčů, kteří ještě nedávno oblékali dres Dukly – Tomáš Hradecký, Vladimír Říha, Petr Štrach, Marián Morava a Tomáš Kolafa. Naopak do Jihlavy se letos v létě vrátil ze Znojma útočník Tomáš Čachotský.

Nejproduktivnějším hráčem Orlů je po deseti kolech právě jeden ze jmenovaných nedávných hráčů Dukly – Tomáš Hradecký. Jednatřicetiletý znojemský rodák už letos nastřílel pět gólů a přidal tři asistence. Na straně jihlavského týmu vládne statistikám stále Oldřich Bakus. Kapitán Dukly se může pochlubit čtrnácti kanadskými body.

Zápasy 11. kola – sobota 17. října

Havlíčkův Brod – Chrudim 17.00
Kadaň – Tábor 17.00
Šumperk – Vrchlabí 17.00
Benátky nad Jizerou – Havířov 17.00
Chomutov – Ústí nad Labem 17.30
Dukla Jihlava – Znojmo 17.30
Třebíč – Olomouc 17.30
Hradec Králové – Beroun 18.00