Největší rozdíl byl v důrazu před brankou, přiznal Krupka

01.11.2009 / Eva Streichsbierová

Poprvé se jihlavští hokejisté představili v letošní sezoně v regionálním derby na ledě soupeře a poprvé v něm prohráli. Dukla doplatila v sobotu v Třebíči na mizerný začátek. Úvodní třetinu ztratila 1:4. Celkově si pak domů odvážela porážku 2:5. „Je pravda, že úvod byl z naší strany moc špatný,“ souhlasně pokyvoval hlavou jihlavský útočník Lukáš Krupka.

Ten původně neměl do zápasu s rivalem vůbec nastoupit. Trenér ještě v pátek hlásil, že Krupka se po zranění kolena teprve vrací do tréninku. „Ale nakonec jsme se dohodli, že to zkusím. Cítil jsem se dobře, jinak bych do toho určitě nešel,“ hlásil odchovanec mladoboleslavského hokeje, který den po derby slaví čtyřiadvacáté narozeniny.

Na ledě bylo vidět, že se na utkání opravdu těšil. Patřil k nejaktivnějším jihlavským hráčům. „Ta pauza byla už moc dlouhá, chtěl jsem zase hrát. Musím přiznat, že v závěru mi chyběla fyzička, bude ještě asi chvilku trvat než se do toho dostanu pořádně. Ale zápas jsem zvládl, koleno drží, žádné problémy nemám,“ oddechl si.

Dukla prohrávala v Třebíči od poloviny třetí minuty. Pak se jí sice podařilo srovnat, ovšem pouze na 24 vteřin. „Místo, abychom se začali víc soustředit na obranu, přišel gól na 2:1, který podle mě rozhodl,“ namířil kritiku do vlastních řad Krupka.

Do konce úvodní části pak hosté inkasovali ještě dvakrát, pokaždé z hokejky Davida Dolníčka. A vesměs všechny góly Třebíče padly z dorážek před brankou. „Právě tam byl dneska mezi námi a Třebíčí ten největší rozdíl. My byli před bránou slabí, Milanovi jsme vůbec nepomohli. Ani za jeden gól nemohl,“ omlouval se spoluhráči mladý jihlavský forvard.

Jedním z mála pozitiv na hře Dukly bylo v sobotním souboji to, že ani za nepříznivého stavu nesložila zbraně. V posledním dějství snížil na konečných 5:2 právě Krupka. „Jenomže už bylo pozdě,“ povzdechl si autor druhého jihlavského úspěchu. Duklu přijela do Třebíče povzbudit pořádně velká skupina fanoušků, která zabrala veškeré prostory za jednou z branek. A svůj tým příznivci červenožlutých barev povzbuzovali po celé utkání.

„Chtěl bych všem naším fanouškům strašně moc poděkovat, že dorazili v takovém počtu. Moc nám pomáhali. O to víc nás mrzí ten pokažený výsledek,“ smutnil jihlavský forvard. „Ve středu doma určitě uděláme všechno proto, abychom porážku z Třebíče odčinili,“ slíbil.