Jihlavští hokejisté mají v plánu podruhé nachytat Hradec

03.11.2009 / Eva Streichsbierová

Po dvou zápasech na ledě soupeřů se jihlavští hokejisté vracejí na domácí stadion. V 17. kole první ligy přivítají ve středu 4. listopadu Hradec Králové. Úvodní vzájemná bitva obou mužstev skončila vítězstvím Dukly 5:1. „Od té doby se ale Hradec neustále zvedá, v posledních kolech měl velmi dobré výsledky,“ uznale pokyvoval hlavou asistent hlavního kouče jihlavského týmu Roman Mejzlík. Zápas začne na Horáckém zimním stadionu v 17.30.

V polovině září předvedla Dukla na východě Čech výborný výkon, na který by nyní před domácím publikem ráda navázala. „Na tom jejich menším hřišti se nám opravdu hrálo dobře, nachytali jsme je. Teď tady u nás na větším to bude asi trochu jiné, ale i tak doufám, že vyhrajeme,“ prohlásil odhodlaně trenér. „Každopádně nás čeká zápas s konsolidovaným mužstvem, které je už dlouho pohromadě. Má hodně nebezpečné přesilovky,“ dodal.

Jihlavští hokejisté za sebou mají nepovedené sobotní derby s Třebíčí, v němž doplatili hlavně na špatný důraz před brankou. „Tyhle činnosti v tréninku neustále nacvičujeme, ale pak samozřejmě záleží na jedincích, jak je v zápasech sehrají. A je pravda, že v Třebíči nám pořádný důraz hodně chyběl. To rozhodlo celý zápas,“ přiznal Mejzlík.

Utkání na ledě rivala dochytal brankář Marek Benda, který po úvodních dvaceti minutách nahradil jedničku jihlavského týmu - Milana Řehoře. „Potřebovali jsme udělat nějakou změnu, a výměna gólmana bylo to nejjednodušší. Určitě jsme se pak zvedli, nicméně si myslím, že by měl Milan dostat znovu důvěru. Zaslouží si ji,“ odhalil kouč, kdo se ve středu postaví proti Hradci do branky.

V útoku Dukly bude poprvé chybět Juraj Minčák, který se v neděli vrátil kvůli nepřesvědčivým výkonům do Michalovců. A konkrétní náhrada za něj se zatím nerýsuje. „Nějaké sítě jsme rozhodili, ale ono to není tak jednoduché. Trh s hráči se díky financím prakticky zastavil. Proto jsme sáhli do vlastních zdrojů. Juniorka má nyní deset dnů volna, tak budeme využívat Adama Zemana,“ uvedl Mejzlík.

Středeční soupeř jihlavských hokejistů – Hradec Králové - je v prvoligové tabulce na čtvrtém místě. Momentálně má o pět bodů víc než šestá Jihlava. Nejproduktivnějším hráčem Východočechů je útočník Martin Koudelka, který doposud posbíral 14 kanadských bodů za 3 góly a 11 přihrávek. V Dukle stále kraluje Oldřich Bakus s 20ti body.

Zápasy 17. kola – středa 4. listopadu

Dukla Jihlava – Hradec Králové 17.30
Chomutov – Šumperk 17.30
Znojmo – Benátky nad Jizerou 17.30
Kadaň – Ústí nad Labem 18.00
Havlíčkův Brod – Třebíč 18.00
Chrudim – Havířov 18.00
Tábor - Vrchlabí 18.00
Olomouc – Beroun 18.00