Proti Chomutovu už Dukla může nasadit Martina Krupku

01.01.2010 / Pavel Zeman

Do Jihlavy míří hvězdami nabytí KLH Chomutov. Mužstvo Radima Rulíka na Vysočinu přiveze nejlepšího střelce loňské extraligové sezóny, Davida Hrušku. „Doufám, že nám tam nefoukne nějaký gól,“ usmívá se nová posila jihlavské sestavy, Martin Krupka. Na Horácký zimní stadion přijíždí druhý tým tabulky s nálepkou velkého favorita. Utkání 36. kola začíná v sobotu 2. ledna od 17:30.

Oklikou přes Mladou Boleslav, Vrchlabí a půlroční anabázi v Benátkách nad Jizerou se do jihlavského klubu vrací Martin Krupka, který v Benátkách patřil k největším oporám. Během 35 zápasů posbíral 22 kanadských bodů a stal se nejproduktivnějším hráčem družstva ze středních Čech. „V Benátkách jsme sice v posledních zápasech udělali vítěznou šňůru, ale jinak jsme se trápili. Já věděl už někdy od polovičky prosince, že se budu vracet do Jihlavy a strašně jsem se těšil,“ říká staronová tvář jihlavského kádru.

Krupkovi ke konci roku 2009 vypršelo hostování v Benátkách. Dukla, která má v posledních zápasech problémy s koncovkou, tak na nic nečekala a sebevědomého střelce si do svého kádru bez váhání stáhla. „Mluvil jsem s trenéry i s Béďou Ščerbanem a na nějakých věcech jsme se domluvili. Určitě bych měl pomoci hlavně v produktivitě,“ má jasno o své pracovní náplni.

K dispozici bude jihlavským trenérům už v sobotním zápase s Chomutovem. „Už se tady v Jihlavě s manželkou zabydlujeme. Dnes jsem s mužstvem absolvoval první trénink,“ prozradil mladý útočník.

S adaptací prý problém mít rozhodně nebude. „Většinu mančaftu i lidi tady okolo znám,“ potvrzuje Krupka, který se v jednom dresu znovu potká s bratrem Lukášem. „Brácha byl samozřejmě rád, že jsem tady v Jihlavě. Musím tady na něj dávat pozor,“ směje se.

Těsně před Vánoci Krupka, ještě v dresu Benátek, rozhodl svým gólem o dvoubodovém vítězství nad Chomutovem. Svým jihlavským spoluhráčům tedy může poradit, jakým způsobem lze vyzrát na sobotního soupeře. „Je to silný soupeř, ale my se ho nesmíme bát. Musíme hrát trpělivě a zároveň drze,“ navrhuje.

Ostatní zápasy 36. kola: 17:00 HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové, HC Havířov Panthers - HC Vrchlabí, HC Benátky nad Jizerou - Orli Znojmo, HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk, 17:30 HC Berounští Medvědi - SK Kadaň, 18:00 HC Chrudim - HC Tábor .

JIH - CHM 7:1 (28.2.2004) CHM - JIH 12:3 (13.1.2007)
Daniel Hodek (16+20) Radek Duda (16+27)
Daniel Hodek (16) Radek Duda (16)
Tomáš Čachotský (22) Radek Duda (27)
Ve 27.kole Dukla porazila Chomutov 5:4. Ukončila tak skoro tříleté čekání na vítězství nad tímto soupeřem.
David Hruška ve svém první zápase za Chomutov vstřelil Havlíčkovu Brodu 2 branky.
Radek Duda vede kanadské bodování 1. ligy (16+27).