U jihlavských hokejistů se dětem líbí

18.01.2010 / Pavel Zeman

Děti z jihlavských školek letos již poněkolikáté navštívily Horácký zimní stadion, aby se podívaly za hráči do kabiny a též zhlédly jejich trénink. „Od začátku sezony jsme tu měli asi šest tříd. Jejich návštěvy máme na programu zamluveny každé pondělí až do konce února,“ prozrazuje velký zájem dětí Dušan Pařil.

Malé předškoláky v kabině nejvíce zajímají různé části výstroje. Vůbec nejraději si zkouší barevné brankářské helmy. „Pokud se jich navíc ujme strejda Láďa (Ladislav Rytnauer – pozn. autora), nemá to chybu,“ chválí Pařil s úsměvem jihlavského útočníka.

Při návštěvě kabiny a seznámení se s hráči malí caparti tipují, který z jihlavských hokejistů je např. nejrychlejší bruslař nebo kdo z nich má nejtvrdší střelu. Poté se skupinka dětí přesune pod střechu HZS, odkud může z balkónu sledovat trénink jihlavské Dukly. „Děti se někdy ptají, co si to hráči šuškají, když jim trenéři vysvětlují další cvičení. Zajímá je i to, kdo jsou ti dva pánové, co pořád pískají píšťalkou,“ přibližuje Pařil roztomilé dotazy.

„Většinou pak děti začnou fandit některé barevné pětici stylem např. ‚žlutí do toho‘. Tentokrát ale jejich hlasivky patřily jednoznačně Rýťovi, kterému na závěr jedna nová malá fanynka přes mantinel darovala svůj čokoládový puk,“ uzavírá hlavní organizátor exkurzi spokojených „Skřítků“ z mateřské školky Seifertova.

Zde si můžete prohlédnout fotografie z milé malé návštěvy u jihlavských hokejistů.