Jsem rád, že jsme to vydřeli, oddechl si Rostislav Malena

01.12.2010 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté chtěli napravit zaváhání v předchozích dvou zápasech a ukázat, že byla pouze chvilková. Proti houževnatému soupeři z Písku to však nebyl úkol vůbec lehký. Ve druhé třetině se Dukla dostala do vedení, písečtí ovšem vzápětí vyrovnali. Chléb se lámal až ve dvacetiminutovce s pořadovým číslem 3. Tu Dukla vyhrála 3:1 a mohla se tedy radovat z tříbodového vítězství.

Do utkání vkročili o něco lépe domácí hokejisté, kteří si vytvořili lehkou územní převahu. „V první třetině jsme si vytvořili nějaké šance. Bohužel jsme je neproměnili,“ dodal zklamaně Malena. Dvakrát byl velmi dobře postavený jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Ani jednou však milimetrovou přihrávku nevyužil. „Hra v první třetině nebyla vyloženě špatná, ale neproměňovali jsme šance, které bychom normálně proměnili. Trápíme se, než dáme gól,“ uznal trenér Petr Vlk. I díky zmiňované nízké střelecké produktivitě se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ten však nevydržel moc dlouho, hned v úvodu druhého dějství skŕoval Daniel Hodek. Cesta ke gólu však byla velmi trnitá. „Písek velmi dobře bránil střední pásmo,“ uznal obranné kvality soupeře jihlavský bek. Ještě v této třetině se povedlo píseckým hokejistům skóre srovnat. Využili tak mírného polevení v tempu jihlavských hokejistů. „Asi jsme se obávali, aby nevyrovnali. To se jim nakonec povedlo,“ řekl Malena. Začínalo se tedy od začátku.

Ve třetí části utkání se jihlavští dostali do vedení, když Malenovo nahození od modré tečoval za bezmocného Jágra Tomáš Pitule. „Bylo to o jednom gólu, který se nakonec podařil dát nám,“ neskrýval radost jihlavský zadák. Při této brance se ukázala nezbytnost práce útočníků, clonících před hostujícím brankářem. „Naši útočníci odvedli dobrou práci, gólman skoro nic neviděl,“ ocenil důslednost svých spoluhráčů Malena. Domácí poté přidali ještě dvě branky. Skórovali Aleš Padělek a Oldřich Bakus. Hosté již skóre pouze korigovali na konečných 4:2. „Myslím si, že to bylo ubojované vítězství. Nebyl to pro diváka asi nejpohlednější hokej, ale takové zápasy jsou. O to cenější toto vítězství je,“ zhodnotil utkání forvard Tomáš Pitule.

Jihlavské hokejisty čekají ještě dva po sobě jdoucí domácí zápasy. V sobotu se utkají s Olomoucí a ve středu přivítají chrudimské hokejisty. „Musíme hrát tak, abychom vyhráli. Podřídíme tomu všechno,“ ujistil fanoušky o bojovném duchu týmu Rostislav Malena.