Junioři porazili v důležitém zápase Kometu a jsou devátí

17.01.2011 / Vojtěch Vopat

Jihlavští junioři sehráli v pondělí velmi důležitý zápas. V předposledním kole NOEN extraligy juniorů potřebovali svěřenci trenéra Petra Svobody porazit brněnskou Kometu, aby si udrželi naději na účast mezi dvanácti týmy, které nebudou muset po základní části hrát ve skupině o udržení.
Na první gól čekaly téměř tři stovky diváků na Horáckém zimním stadionu do 28. minuty, kdy první přesný zásah Dukly zaznamenal Martin Kuřítko. Hosté ale dokázali během necelých devíti minut otočit na 3:1 ve svůj prospěch. S Duklou to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře. Ve třetí třetině ale jihlavští mladíci během tři čtvrtě minuty srovnali a poté strhli vedení na svoji stranu až na 5:3! Kometa zdramatizovala situaci v 55. minutě, kdy snížila na rozdíl jediného gólu. V závěrečné power-play se snažila srovnat. Sedm vteřin před koncem vybídl Michael Polcar ke skórovaní do prázdné branky Anatolije Protasenju, který tak zkompletoval hattrick a dal stavu konečnou podobu 6:4.
Situace v tabulce je i nadále dramatická. Dukla sice postoupila na deváté místo, ke stoprocentní jistotě, že se vyhne záchranářským bojům jí chybí jediné: bodovat ve svém posledním zápase v pátek ve Znojmě. Na účast ve dvanáctce si totiž brousí zuby i třináctá Kometa, která má ještě zápas k dobru. Jistotu ještě nemají ani desátá Mladá Boleslav, jedenáctý Liberec a dvanáctá Plzeň.