Jihlavský ježek 2011 skončil úspěchem. Tři medailová umístění pro jihlavské zástupkyně

19.02.2011 / Libor Kucza

V sobotu 19. února 2011 se na Horáckém zimním stadionu uskutečnil již 17. ročník této soutěže v synchronizovanem krasobruslení. A pro jihlavské krasobruslení dopadl velmi dobře. Nejmladší Ice Flowers a Johanky skončily na druhém místě. Starlets Jihlava dosáhly dokonce až na samý vrchol!
Fotografie najdete zde.

Jako první z trojice zástupců krasobruslení Dukly Jihlava nastoupily Ice Flowers. Družstvo, které objíždí soutěžní klání teprve prvním rokem. A i přesto, že se v jejich jízdě objevily 3 pády, působilz velice soudržným a elegantním dojmem. To vše jim vyneslo krásné druhé místo, když podlehli svému rivalovi, týmu Sněženek.

Proti jihlavským Starlets stál tým se stejným názvem, Starlets Bad Aibling. Holkám se podařilo své sokyně porazit a dojít si tak pro zlatou medaili. „Je to malý závod, ale jsme spokojené, že to vyšlo,“ neskrývala radost trenérka Věra Paulusová. V počtu pádů na vlas stejně zkopírovaly své mladší kolegyně. „ Nečekali jsme, že budou tři pády, ale děvčata jela živě, ve švihu a všechny těžší krokové pasáže a váhy, to vše bylo dobře zabruslené,“ nešetřila trenérka chválou na adresu svých svěřenkyň. Starletky svůj výkon jistě budou chtít na některém z následujících závodů zopakovat. „ Těšíme se na závod do Budapeště, který bude za 4 týdny. Bude tam i víc týmu, tak si těšíme, že si pořádně zazávodíme,“ poodhalila Věra Paulusová nejbližší plány.

Nejstarší zástupkyně, Johanky, obsadily ve své kategorii druhou příčku, když nestačili pouze na výborně jedoucí slečny z Balance Brno, které předvedly skutečně famózní jízdu. Ani Johanky se však za svou jízdu nemusí stydět, podaly pěkný výkon a své medaile si zasloužily.

Na letošní ročník se také prišel podívat poměrně solidní počet diváků. Ti mohli za odměnu vidět přehlídku elegance a šarmu v podání mladých krasobruslařek. Jihlavský ježek 2011 se skutečně vydařil. Doufejme, že 18. ročník bude úspěšnější co do počtu medalí, tak i účastníků a fanoušků!

Konečné pořadí soutěže Jihlavský ježek 2011:


Ml. Žactvo – 1. Sněženky, 2. Ice Flowers
Žactvo basic – 1. Bublinky
Žactvo advanced – 1. Kometa, 2. Amazonky, 3. Dancing Kids
Junior – 1. Starlets Jihlava, 2. Starlets Bad Aibling
Senior – 1. Orion
Senior Non ISU – 1. Balance, 2. Johanky, 3. Jegyes – Vegyes Budapešť
Adults – 1. All Stars