Krasobruslařky Dukly Jihlava závodily ve Švýcarsku

12.03.2011 / Libor Kucza

Ve dnech 5. – 6.3. dva krasobruslařské oddíly Dukly Jihlava (Ice Flowers, Johanky) odcestovaly na švýcarskou půdu, aby se zde zúčastnily již 23. ročníku velmi prestižního Swiss cupu. Jako každročně se zde soutěžilo v šesti kategoriích, které byly více než slušně obsazeny. A jihlavská bruslařská škola se zde, ač nedosáhla na medailová umístění, rozhodně nezahanbila.

Nejmladší jihlavské zástupkyně, Ice Flowers se umístily ve své kategorii (Basic Novice) na krásném šestém místě. Nutno dodat, že v této kategorii závodilo celkem 11 družstev a mnohá z nich závodí více než jednu sezonu. „S výkonem děvčat jsem velice spokojená, svoji závodní jízdu zajela s úsměvem a nasazením a i když závodíme teprve první rok, v konkurenci zahraničních týmů jsme obstály,“ chválila své svěřenkyně trenérka Eva Libánská, která se netají plány na příští sezonu. „V příštím roce se určitě opět zúčastníme alespoň jednoho nebo možná i dvou zahraničních závodů,“ těší se. Letošní ročník, přestože byl premiérový, byl pro Ice Flowers velmi úspěšný. Holky závodily v Brně, na Mistrovství ČR v Příbrami, dále byl na programu Jihlavský Ježek. Na všech těchto kláních obsadily 2. místo. „V této sezoně se dívkám vedlo na ledě skvěle. Dokázaly jsme, že se, i přestože závodíme teprve první rok, neztratíme mezi déle závodícími týmy a dokážeme se prosadit i v zahraničí,“ zhodnotila sezonu Eva Libánská.

Jihlavský prapor podrželo v zemi helvétského kříže také družstvo Johanek, závodící v kategorii Senior Non – ISU. Obsadily konečné 5. místo. Ani tato kategorie neměla o účastníky nouzi. Na startovní listinu bylo zapsáno celkem 10 družstev, převážně švýcarských, ale nechyběli ani zástupci z České republiky, Německa či Maďarska. Druhý český zástupce této kategorie, Balance Brno obsadil bronzovou pozici.