Berounský Jež v jihlavské kleci

20.12.2003 / Eva

Na soupisku jihlavské Dukly přibylo další nové jméno. Červenožlutý dres bude až do konce sezóny oblékat brankář Petr Jež. Třiadvacetiletý gólman přichází do Jihlavy na hostování z Berouna, kde letos působil v roli brankářské dvojky. Ze 27 dosud odehraných kol odchytal v brance Středočechů pět zápasů, z toho jeden na Horáckém zimním stadionu v souboji s Duklou.

Podle slov jihlavského manažera Ivana Padělka došlo k dohodě v pátek večer kolem 20 hodiny. „Nepotřebujeme až tak doplnit kádr, je to spíš otázka jakési jistoty a pojistky. Milan Řehoř je totiž velice vytížený v juniorce a kdyby se náhodou zranil Jarda Suchan, tak v podstatě nemáme kam sáhnout,“ vysvětlil důvody Ježova příchodu do Jihlavy Ivan Padělek.

Ještě nedávno hovořil manažer Dukly o tom, že před sezónou slíbil Milanu Řehořovi, že pokud přijme nabídku Jihlavy, bude dělat v juniorce jedničku a v Atýmu dvojku. Teď se tedy situace v tomto ohledu poněkud zamotává. „ Samozřejmě jsem o tom s Milanem mluvil a celou situaci jsem mu vysvětlil. Chci aby i nadále zůstal klíčovým hráčem juniorky a navíc bude chytat za muže ve druholigovém Žďáru nad Sázavou,“ odtajnil domluvu jihlavský manažer.

Premiéru v dresu Dukly Jihlava si Petr Jež odbude v dnešním zápase s Havířovem. I když zřejmě pouze v roli náhradníka. „Zcela jistě nastoupí do utkání jako jednička Jarda Suchan,“ prozradil Ivan Padělek.