Špatný gól ve druhé třetině nás totálně zlomil, lituje Jan Mandát

21.03.2011 / Libor Kucza

Domácí hokejisté vstoupili do utkání velice dobře. Hned ve čtvrté minutě vypálil od modré David Dobrovolný, Martin Vlček lehce tečoval a kotouč skončil za zády hostujícího mága Gáby. „Dobře se nám povedl nástup do první třetiny,“ zhodnotil nástup do utkání Jan Mandát. Postupně však aktivita jihlavských začala upadat. Dopláceli zejména na nedisciplinovanost a utkání nakonec prohráli 1:5.

Úvod utkání vůbec nenaznačoval fakt, že by mělo skončit takovýmto debaklem. Domácí se totiž dostali již ve 4. minutě do vedení zásluhou Martina Vlčka. „Zahráli jsme parádní třetinu, v přesilovce jsme dali gól, byla tam skvělá teč,“ popsal situaci kolem úvodní branky zápasu Jan Mandát. V první dvacetiminutovce se hrála vyrovnaná partie. Přece jenom o něco více šancí si vytvářela domácí Dukla. Další góly již bohužel nepřidala, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0.

Ve druhém dějství začala série jihlavských vyloučení. A České Budějovice trestaly. Ve 27. minutě se prosadil Tomáš Pařízek. „Dostali jsme blbej gól, a to nás totálně zlomilo,“ prozrazuje možnou příčinu neúspěchu Jan Mandát. Následně obdrželi branku druhou a museli dotahovat. „Dostali jsme druhý a třetí gól. Pak už to tam padalo samo. Kluci už z toho byli skleslí,“ lituje jihlavský forvard. Ve třetí třetině jihlavští obdrželi branku s pořadovým číslem 5, která pečetila skóre střetnutí.

Ve středu zajíždí jihlavští dorostenci na budějovický led, kde budou odvracet mečbol Jihočechů. „Musíme se určitě víc namotivovat, na střídačce byla špatná motivace,“ prozrazuje Mandát. Ve hře jihlavských se také objevovala řada nepřesností. „Určitě bychom měli mít větší klid na hokejce, moc zahazujeme puky,“ prozradil recept ke zlepšení nadějný jihlavský forvard.